Tort mere-pere

de RuxyRux in Torturi, 11 Oct 2015 | 2911 vizualizari

 

Intotdeauna m-am topit dupa minunatia asta....

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 150 gr.zahar
  • 275 gr faina
  • 75 ml ulei
  • 75 ml lapte dulce
  • 1/2 plic praf de copt stins cu o lingurita de zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • vanilie

Umplutura:

  • 3 mere si 3 pere
  • 125 gr unt
  • 100 gr zahar( eu am pus brun)
  • vanilie
  • scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort mere-pere:

Incepem prin a topi untul drect in tava in care vom prepara tortul( eu am avut o forma rotunda ceramica de la Delimano).


Topim untul la foc mic, adaugam zaharul si vanilia si il caramelizam extrem de usor, fara sa ne grabim, la foc mic, astfel incatsa ne ramana si sos, apoi tragem vasul de pe foc si punem feliile de mere si pere, le presaram cu scortisoara si putin zahar vanilat. Lasam sa se raceasca umplutura.


Mixam ouale cu un praf de sare si apoi cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul si devin extrem de cremoase. Adaugam faina cu praful de copt si uleiul impreuna cu laptele si mixam in continuare. Turnam usor peste mere si pere avand grija sa acoperim toata suprafata.


Coacem prajitura la 180 de grade pana trece testul scobitorii, apoi o lasam 5 minute sa se odihneasca si o intoarcem prin rasturnare pe un platou.


Racim tortul perfect si-l putem orna cu frisca daca dorim...noua ne-a placut exact asa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort mere-pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

12.10.2015, 21:22

Multumesc Daniela!

Moni_alex 1

13.10.2015, 10:13

delicios!

RuxyRux 1

22.10.2015, 22:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de portocale si fistic