Tort de mere

de AndreeaMaria in Torturi, 19 Iun 2012 | 7941 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 4 oua
  • 300 g de zahar pudra
  • 8 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 350 g de faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 150 ml de lapte
  • 1 pliculet zanar vanilat
  • esenta de vanilie/rom
  • Pentru sirop:
  • 400 ml de apa
  • 5 linguri de zahar
  • +
  • 1 kg de mere
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Pregatesti aluatul asa:

Ouale intregi se bat bine, adaugi zaharul pudra cate putin si zaharul vanilat,apoi treptat pui cele 8 linguri de ulei. 

Adaugi faina bine amestecata cu praful de copt si alternativ, laptele.

Separat, pui intr-un vas sa se topeasca 200 g de zahar. Cand este gata, il torni in tava.

Cureti merele de coaja,le asezi in tava, presari putin miez de nuca,apoi adaugi aluatul.

Lasi la cuptor ~45 de minute. ( depinde de cuptor)

Dupa ce s-a facut, pui 400 ml de apa la fiert si adaugi 5 linguri de zahar; dupa ce fierbe siropul il adaugi pe tort cu lingura.

Se lasa tortul la racit,se baga in frigider cel putin 3 ore apoi se orneaza cu frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

alba_zori 1

20.06.2012, 20:32

Bya Ralu 1

15.10.2012, 16:31

super!la multi ani

andreea_angelo 1

19.11.2012, 20:45

iami,a iesit foarte bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mazare congelata pentru iarna

pe 30.11 la 20:49

Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

de vasimur 4

pe 27.11 la 15:15

Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise

pe 27.11 la 12:45

Reteta de prajitura de post cu mere

de Caty 2

pe 27.11 la 12:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2547 puncte

Caty

1370 puncte

Panacris

1300 puncte

vasimur

1195 puncte

Constelatialeu

1156 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mere intregi