Tort cu crema de ciocolata si nuci

de reisnaor_2006 in Torturi, 1 Dec 2014 | 2945 vizualizari

 

L-am facut ieri cadou la prietena mea de ziua ei.A iesit fenomenal de bun.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 gr de zahar
  • 10 lg de faina
  • 4 lg ulei
  • Pentru cremă :
  • 2 oua
  • 100 gr unt
  • 1 pahar zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 50gr nuci macinate
  • Pentru sirop :
  • 1 cana apa
  • 0,5 cana zahar
  • esenţă rom
  • Ornam:
  • frisca
  • kiwi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si nuci:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu ajutorul mixerului, adaugam treptat zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul si uleiul in fir subtire. Adaugam faina si amestecam cu o lingura usor. Se intinde compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Dam la cuptor la 180 de grade si facem testu cu scobitoarea,cand s-a racit il taiem in 3 parti.


Sirop:


Amestecam zaharul cu apa, punem pe foc şi lasam sa fiarba pana scade un pic şi se leaga. După ce s-a fiert suficient lasam să se raceasca şi îi adaugam nişte esenţa de rom.


Crema:


Într-un vas se pun ouale întregi cu zaharul pe foc mic amestecându-se cu telul continu pentru a nu se lipi, până începe să se îngroaşe, formandu-se o crema. Se adauga untul, cacao, esenţa şi se amestecă. Cand s-a îngroşat şi telul lasă dare în urma sa, se adaugă nucile şi se ia de pe foc.

Lasam sa se raceasca un pic şi apoi se monteaza tortul.

 

TIPS-URI

1

Pentru crema mai multa puteti dubla cantitatile. Se poate face cu orice doriti ex: alune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

reisnaor_2006 1

01.12.2014, 19:24

Rocsi 1

01.12.2014, 22:34

Crema de ciocolata cu nuci e grozava...

anca_rm 1

02.12.2014, 08:52

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Fantezie cu portocale