Tortuletul meu

de corina241 in Torturi, 13 Noi 2010 | 1504 vizualizari

 

dupa cateva zile(cam o saptamana)de raceala m-am gandit sa-mi sarbatoresc insanatosirea;) cu un ''dulciurica'- vorba fiica-mi -....va astept la o feliuta !!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 1/2 cana de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 plic capucino
  • 1/2 pliculet praf de copt

 Crema:

  • 2 plicuri creme Ole
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 cana de lapte

Ornament:

  • fructe kiwi
  • 1 plic granule gelatina
  • 1 pahar de apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortuletul meu:

Blatul:Albusurile le mixam separat impreuna cu zaharul pana obtinem o bezea tare.Galbenusurile amestecate cu o lingura de lemn se adauga treptat in bezea amestecand usor de sus in joc.La sfarsit adaugam faina in ploaie,impreuna cu praful de copt si capucino.

Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt ,turnam compozitia si apoi dam la cuptor pentru 30 minute(in primele 20 minute nu deschidem cuptorul,pentru a nu se lasa compozitia).

Crema:Cele 2 plicuri le punem intr-un bol impreuna cu laptele si frisca lichida mixand pana cand obtinem o crema bine inchegata

Siropul:esenta de vanilie si zaharul se dizolva in apa punandu-le pe flacara pentru 5 minute ,atat cat sa dea un clocot.

Ornament: Fructele se curata de coaja si se taie in felii.

Plicul de gelatina se pune in apa intr-un ibric si se amesteca continuu pana incepe sa se ingroasa.

Asamblare:Blatul racit se taie in 2 parti,se insiropeaza prima foaie se pune crema si apoi foaie nr 2 procedand la fel.peste ultimul strat de crema se pun fructele taiate si apoi turnam gelatina atata timp cat este calduta si dam la rece.

Se taie dupa ce s-a racit foarte bine.

 

RETETA IN IMAGINI

Tortuletul meu-0
Tortuletul meu-1
Tortuletul meu-2
Tortuletul meu-3

COMENTARII (17)

kamy

kamy 1

13.11.2010, 22:28

daca ne-ai invitat inseamna ca si dai...bn arata 5f

ela

ela 1

14.11.2010, 14:49

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

17.11.2010, 15:00

wow ce frumos e!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!