Tortuletul meu

de corina241 in Torturi, 13 Noi 2010 | 4209 vizualizari

 

dupa cateva zile(cam o saptamana)de raceala m-am gandit sa-mi sarbatoresc insanatosirea;) cu un ''dulciurica'- vorba fiica-mi -....va astept la o feliuta !!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 1/2 cana de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 plic capucino
  • 1/2 pliculet praf de copt

 Crema:

  • 2 plicuri creme Ole
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 cana de lapte

Ornament:

  • fructe kiwi
  • 1 plic granule gelatina
  • 1 pahar de apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortuletul meu:

Blatul:Albusurile le mixam separat impreuna cu zaharul pana obtinem o bezea tare.Galbenusurile amestecate cu o lingura de lemn se adauga treptat in bezea amestecand usor de sus in joc.La sfarsit adaugam faina in ploaie,impreuna cu praful de copt si capucino.

Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt ,turnam compozitia si apoi dam la cuptor pentru 30 minute(in primele 20 minute nu deschidem cuptorul,pentru a nu se lasa compozitia).

Crema:Cele 2 plicuri le punem intr-un bol impreuna cu laptele si frisca lichida mixand pana cand obtinem o crema bine inchegata

Siropul:esenta de vanilie si zaharul se dizolva in apa punandu-le pe flacara pentru 5 minute ,atat cat sa dea un clocot.

Ornament: Fructele se curata de coaja si se taie in felii.

Plicul de gelatina se pune in apa intr-un ibric si se amesteca continuu pana incepe sa se ingroasa.

Asamblare:Blatul racit se taie in 2 parti,se insiropeaza prima foaie se pune crema si apoi foaie nr 2 procedand la fel.peste ultimul strat de crema se pun fructele taiate si apoi turnam gelatina atata timp cat este calduta si dam la rece.

Se taie dupa ce s-a racit foarte bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortuletul meu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

kamy 1

13.11.2010, 22:28

daca ne-ai invitat inseamna ca si dai...bn arata 5f

ela 1

14.11.2010, 14:49

Dana Cristea - pusikmea 1

17.11.2010, 15:00

wow ce frumos e!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tortul ingerilor