Desert tort cu mure, nuci si crema de vanilie

de oanapl in Torturi, 22 Apr 2017 | 783 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 350 g mure
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra
  • 1 varf cutit coaja de lamaie rasa
  • 100 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 g nuci macinate
  • 1 plic zahar vanilat
  • pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • 100 g frisca batuta
  • esenta de vanilie
  • 15 g gelatina
  • pentru crema de ciocolata
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie
  • pentru decor:
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mure, nuci si crema de vanilie:

Bati untul moale lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate.


Ungi cu unt, o forma de tort cu diametrul de 24 de cm, torni jumatate din compozitie, iar peste aceasta, pui murele.


Peste mure, torni si restul de compozitie. Nivelezi si dai la cuptor sa se coaca, pentru aproximativ 50 de minute. Scoti blatul si il lasi sa se raceasca complet. Intre timp, bati frisca impreuna cu zaharul vanilat si plicul de intaritor de frisca pana se intareste. Tai blatul in doua.


Pentru crema, mixezi galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugi amidonul si omogenizezi. Torni apoi laptele caldut, amestecand usor. Pui vasul pe foc mic si amesteci din cand in cand, pana incepe sa se ingroase compozitia (fara sa dea in clocot). Dai vasul deoparte si lasi la racit, amestecand din cand in cand, sa nu se formeze pojghita. Acoperi crema cu o folie de plastic. In budinca racita, incorporezi frisca batuta, apoi adaugi esenta de vanilie dupa gust.


Hidratezi gelatina in 50 ml apa, pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza. O lasi sa se raceasca putin si o adaugi peste crema de vanilie.


Pui unul din blaturi pe platou, in interiorul unui inel, torni crema de vanilie, si asezi cel de-al doilea blat (eu am pus blatul cu partea care a fost pe tava, in sus, pentru a avea o suprafata cat mai dreapta).


Lasi tortul in frigider, pentru 2-3 ore sau peste noapte.


Inainte de a desface inelul, treci cu grija de jur-imprejur, cu un cutit, pentru a dezlipi marginile.


Pentru crema, maruntesti ciocolata neagra. Incalzesti frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata maruntita si amesteci pana obtii o crema omogena. O lasi sa se raceasca putin si o torni peste tort, lasand sa curga usor peste margini.


Mixezi frisca lichida cu ciocolata topita si racita si decorezi tortul dupa imaginatie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mure, nuci si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

oanapl 1

24.04.2017, 22:06

Va multumesc de aprecieri!

Mariana-AdelinaSkurka 1

24.04.2017, 22:45

Arata extraordinar de bine si sunt convinsa ca e si delicios.Mult succes oe viitor

oanapl 1

24.04.2017, 23:04

Va multumesc! Da, a fost delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Minge