Tort 47

de Constelatialeu in Torturi, 8 Aug 2016 | 3146 vizualizari

 

Tortul asta 47 reprezinta varsta mea din bolentin, ca eu chiar nu realizez ca am trecut si acestprag, am senzatia ca-s o copilita, dar sa trecem peste asta si sa ma apuc sa zic ce am prestat.Ceva foarte simplu, fara batai de cap si sa se ajunga la toata gasca si eventuali musafiri.....

 

INGREDIENTE

  • cca 1.5 kg biscuiti fitness
  • 1 kg mascarpone
  • 1 kg crema finetti
  • 700 g smantana gasa peste 30% grasime
  • cca 300 ml lapte dulce
  • cca 2-3 linguri zahar pudra
  • Pentru sirop
  • cca 250 g zahar
  • 1 l apa
  • decor
  • mure
  • cca 1 l apa
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 47:

Mai intai pregatim siropul ca sa se raceasca cat timp facem crema. Punem zaharul sa se caramelizeze, adaugam apa, cu grija sa nu ne oparim, apoi lasam sa fiarba pana se topeste zaharul caramelizat.Lasam la racit si ne apucam de crema. Pregatim firsca, am avut o smantana foarte grasa cu peste 30% grasime.Punem smantana intr-un bol inalt, adaugam si laptele sa diluam smantana, pentru ca riscam sa o transformam in unt daca o lasam asa groasa, adaugam si zaharul si mixam pana obtinem o frisca ferma. Intr-un alt castron incapator amestecam mascarponele cu finetti , apoi incorporam si frisca. Pastram cateva linguri de frisca pentru a decora tortul. Pregatim o tava cu dimensiunile de 45/35 cm, o tapetam cu folie alimentara, apoi incepem sa asezam biscuitii inmuiati in sirop, nu trebuiesc inmuiati mult deoarece biscuitii sunt destul de moi.Asezam primul strat de biscuiti, apoi intindem un strat de crema, apoi strat de biscuiti, strat de crema si tot asa pana terminam si biscuitii si crema. Deasupra intindem un strat subtire de crema si frisca ramasa si ne jucam cu o furculita sa facem un model deasupra. Ornam cu mure din padure, am gasit cateva , alea pe care le-a ratat ursul...dam tava la frigider pentru 24 de ore, apoi scoatem tortul din tava si e numai bun de taiat si mancat. La multi ani mie, sa-mi fie de bine....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 47" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Gicuta 1

08.08.2016, 23:01

La multi ani,Cleme! Tortul arata minunat!

Ancutsa 1

09.08.2016, 14:05

La multi ani frumosi si sanatosi!

mirela0911 1

14.08.2016, 10:41

La multi ani, Cleme!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Oreo gigantic