Tort cu biscuiti

de NaomiR in Dulciuri, 24 Ian 2016 | 2255 vizualizari

 

Un tort usor nemaipomenit, pe care il poate face oricine! Este delicios!

 

INGREDIENTE

  • 800 g biscuiti digestivi
  • 100 g nuca taiata in bucati mici
  • 200 g zahar
  • 60 g cacao
  • 240 ml apa
  • 150 gr unt
  • zahar vanilat

Pentru crema:

120 g crema pentru frisca,1

20 g ciocolata (eu am folosit shoggeten)

Optional, pentru decorarea tortului:

deasupra presaram nuca taiata in bucati si capsuni sau ce mai doriti dumneavoastra sa puneti.

Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu biscuiti:

Intr-un bol sfaramam biscuitii in bucati (nu foarte mici, ca sa aiba un aspect frumos, sa se poata observa).


Nuca sfaramata si ea in bucati o punem in tigaie la foc mic pentru 5 minute pana isi va schimba culoarea spre maro inchis.


Nucile le transferam in bol peste biscuiti.In alt bol, amestecam zaharul, cu cacao, apa, punem untul si ca se topeasca punem oala putin pe foc, 7-8 minute pana ce untul s-a topit. Lasam sa se raceasca, adaugam extractul de vanilie, apoi turnam compozitia peste bolul cu biscuiti si amestecam usor (arata ca reteta salamului de biscuiti).


Dupa ce am amestecat foarte bine compozitia, o transferam intr-o tava pentru tort, nivelam cu o spatula si o punem la frigider pentru aproximativ o ora.


Intre timp ne ocupam de crema tortului.


Intr-un bol adaugam crema pentru frisca,o punem putin pe foc doar pentru a se incalzi (fara sa clocoteasca sau sa se infierbante prea tare), apoi turnam in bol ciocolata, amestecam si punem crema peste blatul de tort. Dupa aceasta faza o vom pune din nou la frigider pentru aproximativ 5-6 ore sau pana cand tortul va fi bine intarit. Dupa ce il scoatem din frigider, decoram tortul cu nuca si capsuni.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Ina 1

25.01.2016, 20:06

delicios!

Alexandra Burz 1

25.01.2016, 20:24

Tare bun

Rocsi 1

25.01.2016, 20:25

Ce imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tortulet cu biscuiti Petit Beurre,ciocolata si alune