Tort cu biscuiti

de NaomiR in Dulciuri, 24 Ian 2016 | 2971 vizualizari

 

Un tort usor nemaipomenit, pe care il poate face oricine! Este delicios!

 

INGREDIENTE

  • 800 g biscuiti digestivi
  • 100 g nuca taiata in bucati mici
  • 200 g zahar
  • 60 g cacao
  • 240 ml apa
  • 150 gr unt
  • zahar vanilat

Pentru crema:

120 g crema pentru frisca,1

20 g ciocolata (eu am folosit shoggeten)

Optional, pentru decorarea tortului:

deasupra presaram nuca taiata in bucati si capsuni sau ce mai doriti dumneavoastra sa puneti.

Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu biscuiti:

Intr-un bol sfaramam biscuitii in bucati (nu foarte mici, ca sa aiba un aspect frumos, sa se poata observa).


Nuca sfaramata si ea in bucati o punem in tigaie la foc mic pentru 5 minute pana isi va schimba culoarea spre maro inchis.


Nucile le transferam in bol peste biscuiti.In alt bol, amestecam zaharul, cu cacao, apa, punem untul si ca se topeasca punem oala putin pe foc, 7-8 minute pana ce untul s-a topit. Lasam sa se raceasca, adaugam extractul de vanilie, apoi turnam compozitia peste bolul cu biscuiti si amestecam usor (arata ca reteta salamului de biscuiti).


Dupa ce am amestecat foarte bine compozitia, o transferam intr-o tava pentru tort, nivelam cu o spatula si o punem la frigider pentru aproximativ o ora.


Intre timp ne ocupam de crema tortului.


Intr-un bol adaugam crema pentru frisca,o punem putin pe foc doar pentru a se incalzi (fara sa clocoteasca sau sa se infierbante prea tare), apoi turnam in bol ciocolata, amestecam si punem crema peste blatul de tort. Dupa aceasta faza o vom pune din nou la frigider pentru aproximativ 5-6 ore sau pana cand tortul va fi bine intarit. Dupa ce il scoatem din frigider, decoram tortul cu nuca si capsuni.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Ina 1

25.01.2016, 20:06

delicios!

Alexandra Burz 1

25.01.2016, 20:24

Tare bun

Rocsi 1

25.01.2016, 20:25

Ce imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Oreo gigantic