Placinta cu mere ''floarea soarelui''

de Constelatialeu in Dulciuri, 8 Oct 2013 | 9808 vizualizari

 

Cu branza dulce a fost,cu sarata a fost,de ce sa nu fie si cu mere.....
PS.Ce se mai copiaza pe saitul asta,ceva de speriat.Cum apare ceva hop pe nou...:))

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cubulet drojdie Dr.Oetker
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri smantana groasa
  • 50 g margarina
  • cca 150 ml lapte
  • umplutura
  • mere calite cca 700 g
  • Decor
  • 1 mar feliat
  • zahar brun
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere ''floarea soarelui'':

Pregatim aluatul: intr-un castron punem faina ,in mijloc facem o adancitura in care punem zaharul, sarea si drojdia sfaramata, adaugam un pic de lapte caldut si omogenizam. Lasam cca 15 minute sa creasca maiaua, apoi adaugam ouale, smantana si incepem sa framantam, adaugand lapte caldut pana aluatul devine ferm. La final adaugam margarina topita si mai framantam cca 15 minute.

Lasam aluatul sa creasca 1 ora, apoi il impartim in doua parti egale .Forman doua cercuri din cele doua parti de aluat. Asezam in tava tapetata cu hartie de copt primul aluat, intindem pe suprafata aluatului merele calite, sa fie cat de cat uniform, punem aluatul doi si strangem marginile.Taiem de jur imprejur raze pe care le rasucim, in mijloc punem felii de mar si presaram zahar brun.

Dam tava la cuptorul preincalzit cca 1 ora

TIPS-URI

1

cu 20 min inainte sa fie gata,ungem cu ou si presaram zahar brun

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere ''floarea soarelui''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (21)

nilgun 1

08.10.2013, 19:17

super

Lia_ 1

09.10.2013, 05:26

iti place sa te joci cu aluatul. imi place mult

laura_n 1

09.10.2013, 17:41

ia copiaza si la mine una )

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu mere