Cornulete cu gem si nuca

de katty in Dulciuri, 27 Dec 2016 | 1649 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 200 gr osanza
  • 460 gr faina
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri otet
  • 10 linguri apa rece
  • gem de prune si nuci macinate ptr umplutura
  • zahar pudra ptr tavalit
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu gem si nuca:

Amestecam osanza cu oul, zaharul pudra, apa si otetul. Adaugam faina cu praful de copt si framantam bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul cu un prosop si il dam la rece 1/2 de ora. Impartim aluatul in 8-10 parti egale. Intindem fiecare parte in forma de cerc pe care il taiem in 8 triunghiuri.Amestecam gemul de prune cu nuca macinata. Punem cate o lingurita de\in amestec la baza triunghiului.Rulam triunghiul spre varf, formand cornulete. Asezam cornuletele in tava. Dam tava la cuptorul preincalzit pana se albesesc ( 15 minute) Scoatem cornuletele si le tavalim prin zahar pudra cat sunt inca fierbinti. Pastram cornuletele in cutii cu capac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

diaconta 1

29.12.2016, 20:43

Mai am niste osanza,asa ca o sa le incerc si eu

mihaelar63 1

30.12.2016, 01:31

Asa se fac cele mai bune

miki_a 1

30.12.2016, 16:20

Îmi plac cornurile de orice fel!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri americane cu ciocolata (reteta video)