Mitinita

7

Bucataras
Top-Chef

Miercurea-Ciuc / jud Harghita

Bucataras din 12.10.2010

RETETE835
PRIETENI318
Retete / Salate

Salata de orez

In Salate la 6 Mai 2011

Se fierbe orezul dupa instructiunile de pe cutie. La mine a fost gata in 16 minute. Se curata ceapa verde si morcovul . Ceapa se taie marunt,iar morcovul se da pe razatoare. Intr-un bol se pune orezul,care s-a scos din pungi. Se adauga ceapa,morcovul,porumbul si maslinele taiate...

Salata de telina (apio)

In Salate la 26 Apr 2011

Se amesteca ingredientele pentru sosul de salata. Se curata tulpinile de telina si se scoate ata de pe partea dinafara a tulpinei. Se taie telina in felii de grosimea dorita. Se amesteca impreuna cu sosul si se adauga sare si piper dupa gust.  

Salata tunisiana cu morcovi si telina

In Salate la 25 Apr 2011

  Se curata tulpinile de telina si morcovii. Se taie rondele (eu le-am taiat la robot). Se amesteca impreuna cu sucul de lamaie si uleiul si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.  

Salata de sushi

In Salate la 19 Apr 2011

Se amesteca otetul si zaharul pana cand acesta din urma s-a topit. Se incorporeaza in orez,putin cate putin ,gustand continuu si avand grija sa nu fie prea predominant gustul de otet. Se adauga morcovul si castravetele si omleta tamagoyaki taiata fasii. Se taie si somonul bucati sau...

Borani cu sfecla - Salata de iaurt cu sfecla si menta

In Salate la 6 Apr 2011

Sfecla se da pe razatoare sau se taie marunt cu cutitul. Se amesteca toate ingredientele intr-un bol. Se da la rece ca sa se imbine aromele.

Salata de morcovi (turceasca)

In Salate la 27 Mar 2011

Se dau morcovii pe razatoare. Prin robot am avut morcovi rasi in mai putin de 20 de secunde. Se taie mararul marunt ,la fel si usturoiul. Se amesteca morcovul cu iaurtul,mararul si usturoiul si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.    

Borani bademjan - Vinete cu iaurt

In Salate la 27 Mar 2011

  Se toc vinetele marunt. Se amesteca impreuna cu iaurtul,usturoiul. Se potriveste de gust cu sare si piper. Se presara cu nucile sfaramate. Nu le omiteti ca ii dau un gust bun!

Gurkensalat

In Salate la 19 Mar 2011

  Se taie castravetii in rondele. Se sareaza si se lasa intr-o strecuratoare cam 20 de minute. Amesteca impreuna cu restul ingredientelor. Se condimenteaza dupa gust si se da la rece 2-3 ore.  

Salata cipriota

In Salate la 16 Feb 2011

Se taie rosia in felii. Se taie ceapa felii subtiri si se adauga la rosii. Se adauga restul ingredientelor,mai putin sarea. Se amesteca si se da la rece. Se sareaza inainte de a servi.

Salata de morcovi persana

In Salate la 15 Feb 2011

Se amesteca toate ingredientele. Nu se adauga SARE,fiindca lasa morcovii apa. Se tine la rece cel putin o ora si se serveste.  

Salata de varza cu maioneza

In Salate la 10 Feb 2011

Amesteca toate legumele taiate julienne intr-un bol. Amesteca si celelalte ingrediente si toarna peste legume. Se poate lasa peste noapte la frigider sau se poate servi imediat.  

Salata de castraveti asiatica

In Salate la 28 Ian 2011

Se taie castravetele in felii rotunde. Se amesteca sosul de soia,otetul si uleiul de susan. Se toarna peste feliile de castravete si se amesteca. Se lasa la rece cel putin 30 minute. Se poate face si fara ulei de susan.  

Sandwich cu salata de ou

In Salate la 22 Ian 2011

  Se pot toca ingredientele sau se pot da prin robot daca va plac mai fin taiate. Daca le dati prin robot,lasati o lingura cu bucati tocate. Se amesteca cu maioneza si mustarul si se da la rece 30 minute inainte de a servi. Se serveste pe paine pe care se aseaza niste salata...

Ulei aromat cu ierburi proaspete

In Salate la 22 Ian 2011

  Se adauga toate ierburile intr-o sticla curata si sterilizata. Se toarna uleiul peste si se pune sticla intr-un loc racoros si intunecat. Timp de doua saptamani,se scutura in fiecare zi sticla. Dupa ce e desfacut,se pastreaza in frigider ca sa nu rancezeasca.  

Salata de rosii cu menta

In Salate la 20 Ian 2011

Se aseaza ingredientele in straturi. Se da la rece doua ora inainte de a servi.

Sos frantuzesc de salata de la Auntie Andi

In Salate la 19 Ian 2011

Se amesteca toate ingredientele cu stick mixerul.Daca nu ai le pui pe toate intr-un borcan si-l scuturi bine pana se omogenizeaza. Se lasa cel putin 30 minute ca sa se amestece aromele. De obicei,fac o cantitate mai mare si pastrez in frigider in sticla.Cu cat sta mai mult cu atat mai...

Salata de cartofi cu oua

In Salate la 16 Ian 2011

Se taie toate ingredientele marunt. Se pun intr-un bol si se adauga maioneza si mustarul,dupa gust. Se condimenteaza cu sare si piper.  

Otet aromat cu zmeura

In Salate la 8 Ian 2011

Se pune otetul intr-o oala si se da la foc pana la primul clocot. Se toarna peste zmeura,se inchide sticla si se tine la loc intunecat cam doua saptamani. Se scutura sticla o data pe zi. Dupa cea au trecut cele doua saptamani se strecoara si e se poate folosi.  

Salata de fructe persana

In Salate la 6 Ian 2011

Se curata si se taie toate fructele. Se stoarce limeul,ca sa nu se oxideze fructele. Se adauga apa de trandafir si se amesteca putin. Se da la rece cateva ore. Se presara cu boabe de rodie sau coacaze.

Salata de castraveti cu iaurt

In Salate la 17 Dec 2010

Se lasa iaurtul la scurs. Se stoarca apa din castraveti. Se amesteca toate ingredientele. Se serveste cu lipii.

Rosii Grecesti

In Salate la 14 Dec 2010

Aranjeaza feliile de rosii si de ceapa intr-un bol. Combina restul ingredientelor si toarna peste rosii. Lasa la rece 2 ore,amestecand din cand in cand.

Salata de vinete ca la mama acasa!

In Salate la 27 Noi 2010

Se coace vanata pe aragaz si se pune intr-un prosop de bucatarie. Cand s-a racit cat de cat se descojeste. Se toaca sau se da prin robot. Se da ceapa pe razatoare si se adauga la vinete. Se adauga si uleiul putin cate putin ca la maioneza. Se sareaza si se pipereaza dupa gust....

Salata de castraveti, nemteasca

In Salate la 14 Noi 2010

Intr-un bol se adauga castravetii cu ceapa si restul legumelor, daca se folosesc. In alt bol se face dressingul,care se toarna peste castraveti. Se poate adauga zahar,daca iti place mai dulce.

Tabouleh:Salata cu cuscus

In Salate la 26 Oct 2010

Se fierbe apa si se adauga peste cuscus. Se lasa 5 minute dupa care se amesteca cu furculita. Se repeta procesul peste un minut si tot asa pana cuscusul se separa. Amesteca toata ingredientele. Serveste cu lipii libaneze.

Salata japoneza de spanac cu dressing de ghimbir

In Salate la 20 Oct 2010

Amesteca toate ingredientele pentru dressing cu un stick blender sau intr-un borcan pe care-l scuturi bine pana se omogenizeaza. Aranjeaza spanacul proaspat si morcovul intr-o farfurie si toarna dressingul peste. Dressingul se poate pastra la frigider 5 zile.

Afisate 31 - 55 din 55 retete    

Postari recente

publicat la 26.09.2021

Desert muffins cu fructe

publicat la 26.09.2021

Chifle pufoase

publicat la 26.09.2021

Cartofi noi in stil grecesc

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Sunt trei feluri de a face ceva: o faci tu, angajezi pe altcineva, sau le interzici copiilor tai sa o faca. Deci, azi ce alegi?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 28

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]