Desert nuci umplute

de Geanina87 in Dulciuri, 28 Ian 2015 | 40085 vizualizari

 

A fost pentru prima data cand am facut nuci umplute si pentru asta am imprumutat forma de la socrul meu. Sunt delicioase, dar iti trebuie multa rabdare, mai ales daca ai si un bebe mic care te cheama din 5 in 5 minute :D Reteta e preluata de la Diana_k si ii multumesc pe aceasta cale >:D<

 

INGREDIENTE

Coji:

  • 3 oua
  • 200 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 cana de zahar
  • esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde

Umplutura:

  • 200 g ciocolata
  • 200 g unt
  • 5-6 linguri nuca macinata
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuci umplute:

Coji: Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat moale, dar nelipicios. Lasam la odihnit 30 minute, apoi formam bilute pe care le coacem in forma incinsa. Ele se coc in 3-4 minute, dar e bine ca la fiecare 20 secunde sa intoarcem forma de pe o parte pe alta. 

Crema: Topim ciocolata impreuna cu laptele si lasam la racit. Separat mixam untul moale cu zaharul si amestecam cu ciocolata racita, esenta de rom si nucile.

Umplem fiecare coaja cu crema si unim cate doua pentru a forma nucile. Optional se pot da prin zahar pudra.

TIPS-URI

1

Inainte de a pune primele bilute, e bine sa fie unsa forma cu putin ulei, apoi nu mai e nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert nuci umplute