Inghetata cu Finetti

de Miha in Dulciuri, 28 Noi 2011 | 2757 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 150 g crema de ciocolata Finetti duo
  • 250 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu Finetti:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, pana devin ca o crema. Turnam laptele fierbinte, in fir subtire, amestecand continuu. Punem vasul pe foc mic si amestecand continuu, fierbem pana compozitia incepe sa se ingroase si devine ca o ciulama. Dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele si crema de ciocolata. Omogenizam si lasam la racit.


Intre timp batem smantana pentru frisca pana devine pufoasa. Nu e neaparat necesar sa stea mot. O incorporam in crema de ciocolata racita, amestecand usor cu o lingura, cu miscari de jos in sus.



Dam vasul la congelator pana la congelarea completa.



E tare buna si nici nu necesita operatiunea "spargerea acelor de gheata". :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu Finetti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Miha 1

29.11.2011, 10:36

alinutzika 1

29.11.2011, 11:57

mamaaaa..............

Dana_Retetegg 1

04.12.2011, 15:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu ciocolata