Inghetata cremoasa cu cacao si ciocolata

de Gherca Daniela in Dulciuri, 15 Iun 2015 | 2631 vizualizari

 

O inghetata cremoasa, racoritoare cu aroma de ciocolata si cacao, intr-un cuvant perfecta! Aceata reteta este facuta dupa reteta Brandusei, dar cantitatile le-am injumatatit pentru prima incercare. Data viitoare o voi dubla!
Fotografiile nu sunt pe masura, dar gustul este nemaipomenit!

 

INGREDIENTE

  • 250 g smantana dulce cu procent de grasime 40
  • 2 linguri rase de cacao
  • 50 g ciocolata neagra
  • 110 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cremoasa cu cacao si ciocolata:

      Intr-un ibric punem pe foc jumatate din smantana dulce si cacao si amestecam continuu pana da un clocot, stingem focul si peste punem ciocolata rupta bucati, amestecam pana se topeste si la final turnam restul de smantana dulce.

     Intr-un alt ibric punem laptele cu zaharul si praful de sare, pana cat sa se topeasca zaharul (nu trebuie sa dea in clocot, altfel riscam ca oul sa se coaca); apoi turnam peste galbenusuri (pe care le-am batut putin inainte) in fir subtire si amestecand continuu cu un tel.

    Turnam din nou lichidul in ibricul in care a fost laptele si lasam la foc cat de mic, amestecand continuu pana obtinem o crema. (ne dam seama cand este gata cu o lingura: o bagam in crema, iar pe dosul lingurii trasam o linie pe verticala si daca ramane linia curata inseamna ca este gata).

    Lasam putin crema obtinuta sa se racoreasca si o turnam peste cea cu ciocolata, omogenizam ambele creme si la final punem esenta de vanilie.

    Turnam crema astfel obtinuta intr-o caserola cu capac si o lasam sa se raceasca bine, apoi o bagam la congelator.

     Dupa o ora, doua amestecam in ea pentru a evita acele de gheata, apoi dupa ce se congeleaza bine o putem servi cu mare pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cremoasa cu cacao si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura de Februarie

ieri la 20:48

Reteta de Pirojki cu cartofi

de Caty 2

pe 29.01 la 13:39

Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

Reteta de aluat de foietaj cu ketchup si cascaval

de Caty 2

pe 23.01 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2019 puncte

mihaelar63

1303 puncte

mirela0911

1000 puncte

simona72

1000 puncte

Rocsi

872 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baked Alaska-2