Inghetata cremoasa cu cacao si ciocolata

de Gherca Daniela in Dulciuri, 15 Iun 2015 | 895 vizualizari

 

O inghetata cremoasa, racoritoare cu aroma de ciocolata si cacao, intr-un cuvant perfecta! Aceata reteta este facuta dupa reteta Brandusei, dar cantitatile le-am injumatatit pentru prima incercare. Data viitoare o voi dubla!
Fotografiile nu sunt pe masura, dar gustul este nemaipomenit!

 

INGREDIENTE

  • 250 g smantana dulce cu procent de grasime 40
  • 2 linguri rase de cacao
  • 50 g ciocolata neagra
  • 110 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cremoasa cu cacao si ciocolata:

Intr-un ibric punem pe foc jumatate din smantana dulce si cacao si amestecam continuu pana da un clocot, stingem focul si peste punem ciocolata rupta bucati, amestecam pana se topeste si la final turnam restul de smantana dulce.


Intr-un alt ibric punem laptele cu zaharul si praful de sare, pana cat sa se topeasca zaharul (nu trebuie sa dea in clocot, altfel riscam ca oul sa se coaca); apoi turnam peste galbenusuri (pe care le-am batut putin inainte) in fir subtire si amestecand continuu cu un tel.


Turnam din nou lichidul in ibricul in care a fost laptele si lasam la foc cat de mic, amestecand continuu pana obtinem o crema. (ne dam seama cand este gata cu o lingura: o bagam in crema, iar pe dosul lingurii trasam o linie pe verticala si daca ramane linia curata inseamna ca este gata).


Lasam putin crema obtinuta sa se racoreasca si o turnam peste cea cu ciocolata, omogenizam ambele creme si la final punem esenta de vanilie.


Turnam crema astfel obtinuta intr-o caserola cu capac si o lasam sa se raceasca bine, apoi o bagam la congelator.


Dupa o ora, doua amestecam in ea pentru a evita acele de gheata, apoi dupa ce se congeleaza bine o putem servi cu mare pofta!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cremoasa cu cacao si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

15.06.2015, 23:24

merisor 1

16.06.2015, 07:35

Yummmm!

Rocsi 1

16.06.2015, 20:13

Vreau si eu o inghetataaaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Desert inghetata de vanilie