oana_d

1

Bucataras
incepator

Piatra Neamt

Bucataras din 19.11.2010

RETETE43
PRIETENI37
Retete

Rulada cu gem de caise

In Prajituri la 11 Feb 2011

Am batut albusurile bezea impreuna cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile pe rand, mixand la viteza 2 compozitia, apoi am adaugat faina si praful de copt mixand la viteza 1. Aluatul l-am turnat intr-o tava unsa cu putin ulei si cu hartie de copt pe ea, unsa la randul ei. Am dat la cuptorul...

Friptura Stefania cu orez

In Porc la 11 Feb 2011

Carnea se curata si se taie in asa fel incat sa aiba o forma lunguiata. De la mijloc se scoate o bucata de aprox. 100 g si se pune deoparte. Apoi friptura se bate pana cand se lateste bine de tot, fara sa se rupa. Intr-o tigaie se caleste ceapa taiata marunt. Bucata de carne pusa deoparte se...

Buturuga de ciocolata

In Prajituri la 25 Dec 2010

Se mixează gălbenuşurile cu zahărul apoi se adaugă făina, câte putin. Albusurile se bat spumă separat, după care amestecul cu făina se încorporează usor în albusurile-bezea. Compozitia rezultată se dă aproximativ 20 de minute la foc iute, la cuptorul...

Irish Coffee Cake

In Torturi la 16 Dec 2010

Untul se freaca cu zaharul.Se adauga coaja de portocala si ouale pe rand.Se adauga praful de copt si faina, scortisoara si ness-ul. Se incorporeaza jumatate din stafidele macerate in whisky. Se pune compozitia intr-o forma unsa cu ulei si se da la cuptor aproximativ 40 de minute. Intre timp se...

Musaca 2 in 1

In Vita la 16 Dec 2010

Carnea se portioneaza si se da prin masina. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Se inabusa in ulei apoi se da prin masina de tocat impreuna cu morcovul curatat si spalat. Cartofii se curata de coaja si se taie rondele. Vinetele se spala si se taie rondele, apoi se trag in ulei pana...

Omleta cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 29 Noi 2010

Ciupercile se spala, daca sunt proaspete se fierb in cateva ape sa iasa amareala, se toaca marunt, se inabusa in unt, apoi se adauga sarea, piperul si verdeata (eu prefer sa pun patrunjelul in ou). Dupa ce s-au muiat bine, se dau la o parte. Intr-o tigaie separat se adauga ouale batute, fara...

Aperitiv simplu

In Aperitive / Garnituri la 29 Noi 2010

Se taie cubulete parizerul sau sunca, se taie fideluta ciupercile spalate si scurse, apoi se amesteca bine toate ingredientele, eventual cu ouale batute spuma.Se pune totul intr-o tava de cozonac sau de cuptor, tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si se da la cuptor aproximativ o ora la...

Rulada de hribi

In Aperitive / Garnituri la 29 Noi 2010

Hribii se spala, se curata si se dau prin masina de tocat. Ceapa se curata, se spala se taie marunt si se caleste in ulei cu capacul pus.Se amesteca apoi ciupercile tocate cu ceapa calita, cu ouale intregi, cu verdeata tocata, sarea si piperul dupa gust. Trebuie să iasă un amestec moale, care...

Salata de boeuf

In Salate la 25 Noi 2010

Legumele si carnea se fierb in apa cu putina sare si dupa ce au fiert se scot imediat si se pun deoparte intr-un castron (daca le mai lasati in apa, se inmoaie prea tare si salata iese moale si lesioasa la gust). Pana se racesc, se pot taia castravetii cubulete si se pun intr-un lighean, bine...

Tarte cu fructe

In Prajituri la 22 Noi 2010

Pentru aluat: 250 g unt, 300 g faina (12 linguri pline), 75 g zahar (3 linguri pline), 2 galbenusuri, vanilie, sare, forme unse cu ulei. Untul se freaca spuma cu zaharul intr-un castron. Dupa aceea se amesteca cu galbenusurile, sarea si vanilia. La urma se adauga faina cate putin. Rezulta un...

Castraveti libanezi

In Salate la 19 Noi 2010

Se curata castravetii, se taie rondele, se sareaza si se lasa la scurs zeama din ei. Se taie marunt cativa catei de usturoi si se amesteca cu putina zeama de lamaie. Se incorporeaza usturoiul astfel pregatit in cateva linguri de iaurt. La urma se amesteca iaurtul cu castravetii si cu frunze de...

Gratar de pui cu sote de morcovi

In Pui la 19 Noi 2010

Morcovii se spala si se curata apoi se taie rondele. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, apoi se pune la calit intr-o tigaie cu ulei impreuna cu morcovii. Dupa ce devine usor aurie, se adauga un pahar de apa, sare sau delikat si se lasa la fiert la foc potrivit 20-30 de minute, pana se...

Ciulama de ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 19 Noi 2010

Ciupercile, de preferință hribi, se spală, se curăţă și se toacă mărunt cu cuțitul. Se pun la fiert în mai multe ape, daca sunt ciuperci de la piata până când nu mai lasă mucilagiu. Se taie ceapa mărunt și se călește ușor în puțin ulei încins....

Afisate 31 - 43 din 43 retete    

Postari recente

publicat la 31.08.2023

Reteta de terina de pui

publicat la 12.05.2013

Ciorba din Tara Motilor

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Te-ai trezit fara chef si ti-ai zis ca azi nu faci nimic. Problema e ca n-o sa stii cand ai terminat.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]