Irish Coffee Cake

de oana_d in Torturi, 16 Dec 2010 | 3254 vizualizari

 

Este un tort costisitor, dar foarte aromat si gustos.

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 150 g unt,
  • 125 g zahar,
  • coaja de la o portocala,
  • 3 oua,
  • 200 g faina,
  • o mana de stafide,
  • o lingurita plina de praf de copt,
  • o lingura de ness pudra,
  • o lingurita rasa de scortisoara pudra.
  • Crema:
  • 125 g unt,
  • 150 g zahar,
  • 50 ml whisky,
  • o mana de stafide,
  • 2 linguri de cacao,
  • o tableta de ciocolata neagra,
  • o lingura de ness pudra,
  • 2 lingurite rase de faina.
  • Siropul:
  • whisky si cafea tare.
  • Frisca pentru ornament.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Irish Coffee Cake:

Untul se freaca cu zaharul.Se adauga coaja de portocala si ouale pe rand.Se adauga praful de copt si faina, scortisoara si ness-ul. Se incorporeaza jumatate din stafidele macerate in whisky. Se pune compozitia intr-o forma unsa cu ulei si se da la cuptor aproximativ 40 de minute.


Intre timp se face crema. Untul, zaharul, cacaoa si faina se pun pe foc moale impreuna cu whisky-ul. Se amesteca mereu pana cand crema incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se continua amestecatul pana se mai raceste, apoi de adauga ness-ul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca incontinuu pana la omogenizare. Pe masura ce se raceste, crema incepe sa se intareasca. Se adauga restul de stafide si se omogenizeaza din nou. Dupa ce scoateti blatul din cuptor il lasati cca o ora sa se raceasca in forma.


Dupa aceea se scoate pe o planseta si se taie in trei. Stropiti cele trei blaturi cu whisky amestecat cu o ceasca de cafea tare si umpleti cu crema, inclusiv pe blatul de deasupra. Apoi ornati cu frisca dupa dorinta si imaginatie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Irish Coffee Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

elena1988 1

08.02.2011, 10:37

Angelina_Elena 1

30.01.2012, 17:06

La Multi Ani!!!

oana_d 1

10.02.2012, 21:24

Multumesc, Elena_Daria! :* sper sa nu fie cu suparare raspunsul tardiv, dar eu nu prea ma loghez pe bucataras, desi il accesez des.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de mascarpone