Tort Meringue

de floricik90 in Torturi, 29 Apr 2009 | 6646 vizualizari

 

Este o “arma” fina de a seduce partenerul/partenera…

 

INGREDIENTE

  • Pentru FOI avem nevoie de :
  • 8 albusuri
  • 500 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • unt pt. uns tava
  • Pentru CREMA avem nevoie de:
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 5-6 linguri de cacao
  • 5-6 linguri de lapte
  • 4 galbenusuri (se pot pune si mai putine, dupa preferinte)
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Meringue:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul pudra cate putin, praful de sare si zeama de lamaie si se mai bat pana ce albusurile raman tari. Este bine ca ultimile 5-10 min sa fie batute pe baie de apa (eu le-am batut intr-un vas de fiert lapte care are peretii dubli si am pus apa fiarta de la inceput). Apoi se coc foile de tort (3-4, in functie de dimensiunile dorite) intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt (eu am folosit un vas de yena in care am pus direct hartia de copt, fara sa mai ung cu unt). In timpul coacerii focul trebuie sa fie mic si usa de la cuptor intredeschisa. Foile se scot din tava/vasul de copt numai dupa ce s-au racorit pt. ca altfel se sfarama.

Intre timp se pregateste crema astfel: intr-o craticioara se amesteca zaharul, zaharul vanilat, cacaoa si laptele si dupa ce se omogenizeaza bine se pune pe foc (cel mai mic ochi de aragaz). Cand incepe sa fiarba se adauga untul si se lasa sa fiarba pana ce crema se ingroasa. Se poate fierbe pe bain marie (eu am folosit acelasi vas de fiert lapte). Dupa ce crema este suficient de legata, se stinge focul, se adauga galbenusurile unul cate unul omogenizand bine dupa fiecare . Dupa ce crema s-a racorit un pic se adauga esenta de rom , se omogenizeaza si se da la rece.

Cand atat foile cat si crema sunt suficient de reci, se asambleaza, se orneaza si …se testeaza!

In locul cremei prezentate de mine se poate folosi orice alta crema, chiar si numai frisca batuta si indulcita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Meringue" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort din pandispan cu mere si crema caramel