Ciorba din Tara Motilor

de oana_d in Ciorbe, 12 Mai 2013 | 4704 vizualizari

 

Reteta veche, copiata dintr-un calendar de prin anii '80.

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne de porc,
  • 150 g kaizer sau șuncă afumată,
  • o ceapă,
  • 3 căței de usturoi,
  • câteva frunze de varză și de gulie,
  • untură sau ulei,
  • o lingură de făină,
  • verdeață tocată,
  • 500 ml lapte acru sau borș,
  • sare,
  • piper.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba din Tara Motilor:

Carnea și kaizerul se taie bucățele și se pun la fiert în 3 litri de apă rece. Se spumează din când în când. Frunzele de varză și de gulie se spală și se taie fâșii, apoi împreună cu ceapa tocată mărunt se pun la călit ușor în untură sau în ulei. Se scot legumele din tigaie, și în untura rămasă se face un sos alb din lingura de făină și puțină apă. Sosul, ceapa și frunzele călite se adaugă în oală când carnea este aproape fiartă. Se potrivește de sare și piper, se adaugă borșul sau laptele acru și se mai lasă să dea câteva clocote, apoi se pune verdeața tocată și se închide focul. Imediat se adaugă usturoiul pisat mărunt.

Se servește fierbinte și este tare bună, mai ales cu kaizer afumat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din Tara Motilor" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Friptura de curcan cu sos de gutui
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema cu legume si carne de pui

ieri la 19:24

Gogosari in sos de mustar

ieri la 18:42

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 21:27

Cartofi in crusta de sare la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 20:03

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de gaina ( de curte)