Friptura Stefania cu orez

de oana_d in Porc, 11 Feb 2011 | 2359 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpa de porc,
  • 100 g sunca,
  • 2 cepe mijlocii,
  • 100 g ciuperci,
  • 2 oua,
  • 2 linguri pline de orez,
  • 1 morcov mic,
  • ulei,
  • sare, piper, arome,
  • patrunjel verde.
  • Pentru garnitura: o cana de orez spalat,
  • sare, piper,
  • 2-3 linguri de ulei,
  • o ceapa mica.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura Stefania cu orez:

Carnea se curata si se taie in asa fel incat sa aiba o forma lunguiata. De la mijloc se scoate o bucata de aprox. 100 g si se pune deoparte. Apoi friptura se bate pana cand se lateste bine de tot, fara sa se rupa.


Intr-o tigaie se caleste ceapa taiata marunt. Bucata de carne pusa deoparte se da prin masina de tocat, impreuna cu sunca, morcovul si ciupercile.


Orezul se fierbe cateva minute in apa. Apoi se amesteca totul cu ouale si cu verdeata tocata pana se omogenizeaza bine dupa care se pune pe bucata de carne in asa fel incat sa nu acopere in totalitate marginile. Se niveleaza cu dosul lingurii, apoi se ruleaza carnea si se leaga cu sfoara sau se pun cateva scobitori acolo unde se imbina ca sa nu se desfaca la cuptor.


Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se adauga un pahar de apa sau de vin alb si se da la cuptorul preincazit la foc potrivit, cu folie peste tava. Dupa 30-40 de minute se scoate folia si din cand in cand se stropeste friptura cu sosul lasat in tava. Este gata cand e rumena, dupa aproximativ 1 ora.


Garnitura se face in felul urmator: ceapa se taie marunt si se caleste foarte usor intr-o tigaie, apoi se pune orezul spalat, se adauga apa sa acopere cu 2 degete mancarea, se da sare (Delikat) si piper. Se lasa sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand sa nu se prinda de fundul tigaii. Este gata cand orezul e moale si mancarea este bine scazuta.

 

TIPS-URI

1

se feliaza cand este rece, altfel aspectul nu este la fel de placut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura Stefania cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

11.02.2011, 11:58

foarte buna

epurasha2bb 1

11.02.2011, 12:32

interesanta reteta!

mena29 1

11.02.2011, 20:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Porc cu vin si usturoi la tigaie