oana_pisicutza16

1

Bucataras
incepator

Cluj Napoca

Bucataras din 21.09.2011

RETETE89
PRIETENI90
Retete

Dovleac la cuptor

In Dulciuri la 14 Noi 2011

Se spala bine dovleacul si se taie in felii potrivite Se pun feliile intr-o tava si se baga la cuptorul bine incins Se lasa la cuptor pana este bine facut Se mananca atat cald cat si rece    

Reteta de preparare a papanasilor cu frisca si finetti

In Prajituri la 11 Noi 2011

- Reteta de preparare a papanasilor intr-un bol se amesteca toate componentele - se formeazã bilute mai mari la care se face cu degetul o gaura in mijloc - se formeazã bilute mai mici care vor fi puse pe post de “capac” - se prajesc in ulei bine incins...

Tort exotic cu kiwi si banane

In Torturi la 2 Noi 2011

Blatul: Se bate albusul spuma cu zaharul, dupa care se adauga apa, cacaua, galbenusurile si faina. Se lasa la cuptorul bine incins si se testeaza cu scobitoarea Crema de kiwi: Se curata kiwi de coaja. Kiwi impreuna cu zaharul se mixeaza in blender. Gelatina se pune intr-un bol cu...

Ardei iuti murati (recolta proprie)

In Muraturi la 24 Oct 2011

Se spala borcanele si se lasa la uscat In fiecare borcan se pune o lingurita de sare si una de zahar. Spalam bine ardeii si ii aranjam in borcan, dupa care ii acoperim cu otet  

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 22 Oct 2011

Se pun cele 10 oua la fiert Se face maioneza din galbenusul de la ou, mustar si ulei, la sfarsit se adauga smantana dupa gust Galbenusul fiert se amesteca cu putina maioneza, pate, sare si piper Maioneza se intinde pe o farfurie plata Se umplu ouale cu compozitia de galbenus...

Conopida cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 22 Oct 2011

  conopida se pune la fiert in apa cu putina sare - dupa ce a fiert conopida se scurge de apa si se piseaza cu o furculita - conopida pisata se amesteca cu ceapa taiata marunt, dupa care cu maioneza, se adauga sare si piper dupa gust  

File de cod de Alaska cu mujdei de ustoroi

In Peste la 22 Oct 2011

  Spalam bucatile de file si le condimentam cu sare si piper, dupa care le dam prin faina si ou si le punem la prajit in ulei incins  Dupa ce s-au prajit le scoatem pe un servetel de hartie sa se scurga uleiul  Curatam cateii de usturoi si ii pisam intr-o cana. Se...

Prajitura frantuzeasca cu ciocolata

In Prajituri la 21 Oct 2011

Incalziti cuptorul la 180ºC. Tapetati cu hartie de copt o forma cu diametrul de 18 cm. Intr-un castron mic, frecati untul cu o lingura de lemn pana devine cremos Puneti ciocolata intr-un castron mic si lasati-o sa se topeasca pe bain-marie. Lasati compozitia sa se raceasca la temp....

Orez la cuptor cu piept de pui

In Pui la 19 Oct 2011

Se curata morcovii si ceapa, morcovii se taie cubulete si ceapa cat mai marunt Se curata si se spala pieptul de pui si se taie cubulete Se caleste ceapa, dupa care se adauga morcovul, pasta de ardei si pieptul de pui Se mai lasa putin la calit, dupa care se acopera cu apa si se lasa la...

Dulceata de mure

In Dulceata / Gem la 18 Oct 2011

Se spala murele si se pun la fiert, timp de 30 de minute Se adauga zaharul si se lasa la fiert pana se ingroasa. La sfarsit se adauga zeama de lamaie si se pune in borcane

File de macrou la gratar cu varza de Bruxelles

In Peste la 18 Oct 2011

Spalam varza de Bruxelles foarte bine si o punem la fiert in apa cu sare. Dupa care spalam bine pestele sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga apa de pe el. Se condimenteaza cu sare si cu piper dupa preferinta si il punem pe gratar. Se prajeste bine pe ambele parti. Dupa ce varza a...

Chipsuri din cartofi fara ulei

In Aperitive / Garnituri la 14 Oct 2011

Se curata cartofii de coaja si se spala bine. Se feliaza cartofii foarte subtire si se mai baga o data sub un jet de apa rece pentru a se spala de amidon. Se aranjeaza feliile de cartofi astfel in cat sa nu se suprapuna si se condimenteaza dupa preferinta, Ii bagam la cuptaor la foc potrivit si...

Macaroane cu pesmet

In Mancare copii la 11 Oct 2011

Se pun macaroanele la fiert Se prajeste pesmetul, iar dupa racire se amesteca cu zaharul Dupa ce s-au fiert macaroanele se scurg de apa si se clatesc putin cu apa rece Se amesteca macaroanele cu pesmetul la foc mic 2-3 min  

Ciuperci umplute

In Mancaruri de legume la 11 Oct 2011

Se curate ciupercile si se indeparteaza coditele Ceapa taiata marunt se caleste in putin ulei dupa care se adauga si coditele de la ciuperci taiate marunt si condimentele Se aseaza ciupercile in tava si se umplu cu ceapa si coditele calite Deasupra se pune branza si se pun la cuptor

Pulpe la cuptor cu verdeata

In Pui la 6 Oct 2011

Se spala bine cartofii si se taie cubulete(nu foarte mici) si se pun in punga. Se spala bine si pulpele si se pun in punga. Se adauga condimentul si se inchide punga. Se agita punga putin pentru a se acoperi atat pulpele cat si cartofii cu condiment. Punga se pune intr-o tava si se baga la cuptor...

Pasta de ardei

In Conserve la 6 Oct 2011

Se spala ardeii si se curata de samburi. Dupa care se dau prin masina de tocat. Ardeiul tocat se pune la foc fara sare, pana scade toata zeama de pe ei. La sfarsit se adauga sarea si se mai lasa la foc aprox 30 minute, amestecand continuu sa nu se prinda. Se pune in borcane si se invelesc in...

Choux a la crème ( Mini Eclere)

In Prajituri la 5 Oct 2011

Prajiturelele: Apa untul si faina se amesteca pe foc pana devin omogene. Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale pe rand amestecand bine. Se pune aluat in tava cu ajutorul unei linguri cu care se formeaza prajiturelele. Se lasa la cuptor pana devin rumene Crema Se amesteca toate...

Ardei kapia la borcan

In Muraturi la 5 Oct 2011

Se pun ardeii la copt, dupa care se curata Separat se pun la fiert otetul, zaharul, foile de dafin si semintele de mustar Dupa primele clocote, turnati lichidul peste ardeii curatati Se lasa ardeii in acest lichid aprox 10 min Se aseaza ardeii in borcane, se umple borcanele cu...

Mere la borcan pentru prajitura

In Conserve la 5 Oct 2011

Se spala bine merele si se curata de coaja si de partea din mijloc, pe urma se dau merele pe razatoare. Dupa care se storc bine merele de zeama si se adauga zaharul si conservantul. Se indeasa bine merele in borcane(cu tot cu zeama care ramane), dupa care se pun borcanele la dustulit aprox 30 de...

Tort Charlene cu mure

In Torturi la 3 Oct 2011

Blatul: Se procedeasa la fel la ambele blaturi. Se mixeaza galbenusurile cu apa, ulei, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie, pana se topeste zaharul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu compozitia de mai sus. Se pune compozitia...

Briose de post cu mure

In Prajituri la 29 Sep 2011

Se amesteca toate ingredientele intr-un bol Se aseaza hartiutele in tava de briose Se toarna compozitia in forme, apoi se aseza murele Se pun in cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru 25-30 de min

Gogosari murati

In Muraturi la 28 Sep 2011

Se curata gogosarii de samburi si se taie feliute Se pun peste iei sarea, zaharul si otetul si se lasa asa timp de o zi Pe fundul borcanului se pun cateava frunze de telina si piperul boabe, dupa care se pun gogosarii indesati bine Se pun in fiecare borcan aprox 3 buc de hrean si cateva...

Morcovi si patrunjel la borcan

In Conserve la 26 Sep 2011

Se taie cubulete morcovul, patrunjelul si telina Se toaca marunt frunzele de patrunjel si se adauga peste restul de legume Se pune sarea peste ele si se amesteca bine si se lasa asa timp de o zi pentru a lasa apa Dupa o zi se pun legumele in borcane si se acopera cu apa care au lasat-o

Ciorba de pui cu smantana

In Ciorbe la 26 Sep 2011

Se caleste morcovul, patrunjelul si ardeiul, dupa care se pune si carnea putin la calit Se pune apa si se lasa sa fiarba Cand este fiarta carnea, se pun orezul si cartofii si se lasa sa fiarba Dupa ce s-au fiert cartofii si orezul se taie ardeiul iute marunt si se adauga in ciorba Oul...

Crema de zahar ars

In Prajituri la 22 Sep 2011

Se topesc 10 linguri de zahar. Cand zaharul s-a topit se inclina vasul pentru a acoperi peretii cu zahar, dupa care se lasa sa se raceasca. Se amesteca ouale cu 6 linguri de zahar si zaharul vanilat, apoi se adauga si laptele. Compozitia obtinuta se toarna peste zaharul ars. Se pune la...

Chiftelute de dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 21 Sep 2011

-Se da dovlecelul prin razatoare, se sareaza si se lasa asa aprox. 15 minute, dupa care se stoarce bine de zeama -Se amesteca compozitia cu branza rasa(eu am folosit aprox 200g), ouale si faina -Se pune sare si piper dupa gust si se pun in tigaie cu o lingura si se prajesc pana prind o...

Purcelusi

In Aperitive / Garnituri la 21 Sep 2011

Se amesteca faina, untul, cartofii, branza si sarea. Framanti un aluat moale si se lasa la rece timp de o ora. Se scoate de la frigider si se intinde o foaie de 0.5 mm grosime. Decupezi cu ajutorul paharelor rondele de 3 dimensiuni diferite. Rondelele mari vor fi capul purcelusului, rondelele...

Tort Diplomat cu portocale

In Torturi la 21 Sep 2011

- Se bat ouale cu zaharul la foc mic pana se dizolva zaharul (se amesteca in continuu ca sa nu se prinda). - Intre timp se pune gelatina la intarit in 150 ml apa calduta. Stafidele se pun la inmuiat in apa calduta. - Dupa ce s-a topit tot zaharul se adauga gelatina intarita si se...

Tiramisu reţetă originală

In Prajituri la 21 Sep 2011

Se prepara cafeaua tare si se lasa la racit. Se mixeaza crema mascarpone impreuna cu zaharul si cele 4 galbenusuri. Se inmoaie piscoturile in cafea si se aseaza intr-o tava, se adauga crema obtinuta peste piscotur i(se pun 2 straturi de piscot si de crema alternativ). Se pudreaza pe...

Afisate 61 - 89 din 89 retete    

Postari recente

publicat la 26.12.2014

Legenda Bradului de Craciun

publicat la 16.12.2014

Curiozitati despre Craciun

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Ești un artist, îți place să redecorezi, dar cei din familie se plâng tot mai des că descoperă obiecte pierdute în acvariul peștilor, cărți in frigider și tacâmuri în șifoier. Poate e timpul să îți temperezi un pic elanul artistic.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]