oana_pisicutza16

1

Bucataras
incepator

Cluj Napoca

Bucataras din 21.09.2011

RETETE89
PRIETENI90
Retete / Dulciuri

Desert prajitura Krem a la Krem

In Prajituri la 7 Iun 2013

Blat:  Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mai bate putin. Se adauga treptat galbenusurile, iar la final plicul de Crème Olé. Se toarna compozitia in tava si se baga la cuptorul preincalzit. Se lasa la cuptor pana trece testul cu...

Desert rulada cu cocos

In Prajituri la 16 Iul 2012

Se pun intr-o craticioara, la foc mic, laptele, cacaua si zaharul pudra si se lasa pana se incalzeste bine compozitia. Se macina biscuiti marunt, peste care se toarna amestecul de lapte cald si se adauga esenta de rom. Se omogenizeaza bine. Din aluatul obtinut se intind 2 foi subtiri, pe cate...

Clatite cu gem de afine si Miez de Lapte

In Dulciuri la 25 Apr 2012

Intr-un bol se pune laptele, ouale, zaharul, berea si praful de sare si se mixeaza pana se omogenizeaza Se adauga faina pana se formeaza o compozitie putin vascoasa Se adauga putin ulei in compozitie se se amesteca bine Intr-o tigaie incinsa se toarna cu ajutorul unui polonic din...

Spuma de fructe de padure cu Miez de Lapte

In Dulciuri la 24 Apr 2012

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, cand sunt batute albusurile se adauga 4 linguri de zahar si se mai bate putin Fructele de padure se mixeaza cu blender-ul si 2 linguri de zahar Se agauga piure-ul de fructe peste albusurile batute si se omogenizeaza Spuma de fructe se serveste...

Bombite cu cirese

In Prajituri la 15 Apr 2012

·        Se scot samburii de la cirese si se lasa ciresele in visinata ·        Se dau biscuitii si nuca prin masina de tocat ·        Se pun pe foc apa cu zaharul...

Tort Alb-Negru

In Torturi la 14 Apr 2012

Blat: Se bate albusul spuma cu zaharul Dupa care se adauga apa, cacaua, galbenusurile si faina Se lasa la cuptorul bine incins si se testeaza cu scobitoarea Crema alba: Se pune 1 ou cu 2 linguri de zahar pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa, apoi se lasa la rece...

Isler

In Prajituri la 14 Apr 2012

·        Se freaca margarina, dupa care se adauga zaharul, galbenusurile, Bicarbonatul stins in otet si faina ·        Se amesteca pana se obtine un aluat omogen...

Spuma de capsuni

In Dulciuri la 14 Apr 2012

·        Intr-un castron batem albusurile spuma, dupa care adaugam 4 linguri de zahar si batem in continuare ·        Separat mixam bine capsunile si 5 linguri de zahar cu blenderul...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 12 Apr 2012

Se amesteca intr-un bol toate ingredientele pana se formeaza un aluat omogen. Se imparte aluatul in doua parti egale si se intinde fiecare Se tapeteaza tava cu faina si se intinde o foaie de aluat peste care se adauga merele(de la borcan) cu  zahar si scortisoara, intre statul de mere...

Minitarte cu crema cremsnit si fructe

In Prajituri la 11 Apr 2012

Intr-un bol se amesteca toate ingredientele pentru aluat, pana se formeaza o compozitie nelipicioasa Din aluat se ia cate putin si se pune pe peretii formei in strat subtire Se pun toate formele intr-o tava si se baga la cuptorul preincalzit Se lasa la cuptor pana se rumenesc Se scot...

Prajitura pufoasa cu prune

In Prajituri la 11 Apr 2012

Se bate albusul spuma, dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare Peste albusul batut cu zahar se adauga galbenusurile, faina, uleiul,vanilia si praful de copt stins cu zeama de lamaie Se toarna totul in tava si se pun prunele deasupra, Se baga la cuptor si se lasa pana trece...

Prajitura pufoasa cu nuca si cirese

In Prajituri la 10 Apr 2012

Se curata ciresele de samburi si se lasa sa se scurga de zeama de la compot Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga zaharul vanilat si zahrul dupa care se bate in continuare Galbenusurile se amesteca cu uleiul, dupa care se adauga peste albusuri Se adauga faina si se omogenizeaza,...

Tort cu crema de zahar ars

In Torturi la 5 Apr 2012

Se caramelizeaza 6 linguri de zahar si se acopera peretii cratitei cu zaharul caramelizat, dupa care se lasa la racit Se amesteca ouale cu 6 linguri de zahar, zaharul vanilat si laptele si se toarna peste zaharul caramelizat Se lasa la cuptorul incins pana se formeaza o crusta deasupra...

Desert reteta de preparare a papanasilor cu pesmet

In Dulciuri la 4 Apr 2012

Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca branza de vaci scursa cu oul, zaharul si grisul. Se fac niste bilute si se pun in apa, dupa ce aceasta a inceput sa clocoteasca. In momentul in care se ridica la suprafata, papanasi sunt fierti. Se scot cu o spumiera pe o farfurie. Se...

Papanasi cu gem de macese

In Dulciuri la 2 Apr 2012

Se amesteca branza de vaca cu oul, zaharul, coaja de lamaie  si grisul Din compozitia obtinuta se fac bilute si se pun in apa, dupa ce aceasta a inceput sa clocoteasca In momentul in care se ridica la suprafata apei, papanasii sunt fierti Se scot papanasii pe o farfurie si se...

Eclere

In Prajituri la 30 Mar 2012

Se amesteca pe foc, laptele, apa, untul, zaharul si sarea, pana se topeste untul si da un clocot. Se adauga toata faina o data si se amesteca rapid pana se ingroasa aluatul. Dupa ce s-a ingrosat se mai amesteca un pic, dupa care se lasa aluatul sa se raceasca Dupa ce s-a racit putin aluatul,...

Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos

In Prajituri la 28 Mar 2012

Blatul: Batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si batem pana compozitia devine lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile le amestecam bine cu uleiul si esenta de rom. Le adaugam apoi peste spuma si amestecam usor. Faina o amestecam cu cacaua...

Gogosi cu budinca de capsuni

In Dulciuri la 27 Mar 2012

Se pun ingredientele pentru gogosi intr-un bol si se framanta pana se obtine o compozitie nelipicioasa. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Aluatul se intinde in foaie subtire si se decupeaza cu un pahar gogosile Se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se scot pe un servetel de...

Cuib de viespi cu nuca si scortisoara

In Prajituri la 19 Mar 2012

Intr-un bol se amesteca faina, drojdia, zaharul, zaharul vanilat, galbenusul de ou, sarea si coaja de lamaie, dupa care se adauga uleiul si laptele caldut. Aluatul se framanta pana devine o compozitie omogena si putin elastica, dupa care se lasa la dospit aproximativ o ora Intre timp se...

Desert prajitura cu foi de napolitana

In Prajituri la 18 Mar 2012

Blat:  Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul apoi faina. Se amesteca compozitia obtinuta cu rahatul si nuca. Se pune compozitia in tava si se baga in cuptorul preincalzit. Se lasa pa cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Crema:  Se amesteca galbenusurile cu zaharul, pe foc....

Desert prajitura Boema

In Prajituri la 17 Mar 2012

Blat:  Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana devine compozitia lucioasa, ca pentru bezea. Adaugam apa si galbenusurile, amestecand de jos in sus. Incorporam faina si cacaua in compozitie. Punem compozitia in tava si o punem in cuptorul preincalzit la...

Sarlota de vanilie cu fructe de padure

In Dulciuri la 15 Mar 2012

Mixam laptele impreuna cu praful pentru sarlota, conform instructiunilor de pe ambalaj Punem sarlota in cupe pentru inghetata si punem pe deasupra fructe de padure  

Bezele

In Dulciuri la 14 Mar 2012

Se bate albusul spuma cu praful de sare Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mai bate putin Se pune spuma obtinuta in pompa de ornat tort si se fac forme in tava Se baga in cuptorul preincalzit la foc mic si se lasa pana se usuca  

Cornuri cu mere

In Dulciuri la 13 Mar 2012

Dizolvam plicul de drojdie in 2-3 linguri de lapte caldut. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina pana obtinem un aluat moale si ne lipicios. Lasam aluatul obtinut la dospit pana isi dubleaza volumul. Impartim aluatul in doua si intindem 2 foi rotunde (nu foarte...

Prajitura Amandina

In Prajituri la 8 Mar 2012

Blat: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul apoi apa. Se amesteca compozitia obtinuta cu faina, praful de copt si cacao (faina si praful de copt se amesteca inainte). Se pune compozitia in tava si se baga in cuptorul preincalzit. Se lasa la cuptor pana trece testul...

Tort cu mascarpone si fructe de padure

In Torturi la 16 Feb 2012

Blat: Se bate albusul spuma cu zaharul, dupa care se adauga apa, cacaua, galbenusurile si faina. Se lasa la cuptorul bine incins si se testeaza cu scobitoarea Crema mascarpone: Se mixeaza intr-un bol mascarpone cu zaharul si zaharul vanilat. Jumatate din plicul de gelatina se inmoaie cu un...

Chec pufos cu nuca

In Prajituri la 8 Feb 2012

Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare Galbenusurile se amesteca cu uleiul, dupa care se adauga peste albusuri Se adauga faina si nuca si se omogenizeaza Se lasa tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea  

Gogosi pufoase

In Dulciuri la 15 Noi 2011

Se amesteca toate ingredientele intr-un bol si se framanta bine Dupa ce compozitia a fost framantata destul, se lasa la dospit pana ce isi dubleza volumul Se intinde o foaie de aprox 0.5 cm si cu ajutorul unui pahar, dam forma gogosilor Punem uleiul la incins, dupa care punem gogosile la...

Dovleac la cuptor

In Dulciuri la 14 Noi 2011

Se spala bine dovleacul si se taie in felii potrivite Se pun feliile intr-o tava si se baga la cuptorul bine incins Se lasa la cuptor pana este bine facut Se mananca atat cald cat si rece    

Reteta de preparare a papanasilor cu frisca si finetti

In Prajituri la 11 Noi 2011

- Reteta de preparare a papanasilor intr-un bol se amesteca toate componentele - se formeazã bilute mai mari la care se face cu degetul o gaura in mijloc - se formeazã bilute mai mici care vor fi puse pe post de “capac” - se prajesc in ulei bine incins...

Afisate 1 - 30 din 39 retete    

Postari recente

publicat la 26.12.2014

Legenda Bradului de Craciun

publicat la 16.12.2014

Curiozitati despre Craciun

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Puneţi degetul pe rană şi apăsaţi. Dacă faceţi totul corect, o să îl doară şi mai tare.

 
 
 
Retete preferate
Pandispan genovez

Voturi:24

Cuburi cu branza

Voturi:28

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]