Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos

de oana_pisicutza16 in Prajituri, 28 Mar 2012 | 16672 vizualizari

 

O reteta foarte buna luata de la miha, cu bilutele de la decor da la prajitura lui postavaru. Multumesc pentru reteta e foarte buna.

 

INGREDIENTE

Pentru Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • Un praf de copt
  • Esenta de rom

Pentru Crema de ciocolata:

  • 120 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida

Pentru Crema de cocos:

  • 375 ml lapte
  • 80 g nuca de cocos
  • 90 g ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida
  • O lingurita gelatina

Pentru glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt

Bombonele pentru decor

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos:

Blatul:


Batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si batem pana compozitia devine lucioasa, ca pentru bezea.


Galbenusurile le amestecam bine cu uleiul si esenta de rom.


Le adaugam apoi peste spuma si amestecam usor.


Faina o amestecam cu cacaua si praful de copt si o adaugam peste aluat.


Aluatul obtinutil impartim in trei parti si coacem trei foi in tava tapetata cu hartie de copt.


Scoatem foile din tava si le lasam la racit, fara sa le suprapunem


Crema de ciocolata:


Ciocolata rupta bucatele se pune la topit, la foc mic impreuna cu frisca.


Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza, se lasa la rece.


Mixam apoi crema si o punem la rece pana asamblam prajitura.


Crema de cocos:


Laptele si nuca de cocos se amesteca si se pun pe foc, se lasa sa dea cateva clocote si apoi se lasa la racit. Nuca de cocos va absorbi tot laptele.


Se pune gelatina la hidratat in 2 linguri de apa rece.


Ciocolata rupta bucatele se pune pe foc impreuna cu frisca, dupa ce ajunge la punctul de fierbere se ia de pe foc si se omogenizeaza.


Dupa ce compoziti as-a racit putin (nu de tot) se adauga gelatina si se amesteca bine. Se lasa la racit si apoi se omogenizeaza bine.


Peste ciocolata se adauga nuca de cocos racita si se omogenizeaza bine, se pune la rece pana se intareste.


Glazura:


Se pun pe foc toate ingredientele sa se topeasca, la foc mic. Dupa ce s-au topit se omogenizeaza si se lasa sa se intareasca putin ca sa poata fi pusa pe prajitura


Asamblare:


In tava in care am copt foile se pune prima foaie si se adauga crema de ciocolata


Se acopera cu ce-a de-a doua foaie si se adauga crema de cocos


Se acopera cu ultima foaie si se pune la racit in frigider


Glazura se adauga pe prajitura rece si se decoreaza dupa preferinta (eu am folosit bombonele pentru decor)



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

aalliinnaa07 1

03.04.2012, 00:00

delicioasa

oana_pisicutza16 1

03.04.2012, 00:07

multumesc alina

Alina26 1

21.03.2013, 12:56

arata super!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca zapada