Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos

de oana_pisicutza16 in Prajituri, 28 Mar 2012 | 26747 vizualizari

 

O reteta foarte buna luata de la miha, cu bilutele de la decor da la prajitura lui postavaru. Multumesc pentru reteta e foarte buna.

 

INGREDIENTE

Pentru Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • Un praf de copt
  • Esenta de rom

Pentru Crema de ciocolata:

  • 120 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida

Pentru Crema de cocos:

  • 375 ml lapte
  • 80 g nuca de cocos
  • 90 g ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida
  • O lingurita gelatina

Pentru glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt

Bombonele pentru decor

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos:

Blatul:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si batem pana compozitia devine lucioasa, ca pentru bezea.

Galbenusurile le amestecam bine cu uleiul si esenta de rom.

Le adaugam apoi peste spuma si amestecam usor.

Faina o amestecam cu cacaua si praful de copt si o adaugam peste aluat.

Aluatul obtinutil impartim in trei parti si coacem trei foi in tava tapetata cu hartie de copt.

Scoatem foile din tava si le lasam la racit, fara sa le suprapunem

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele se pune la topit, la foc mic impreuna cu frisca.

Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza, se lasa la rece.

Mixam apoi crema si o punem la rece pana asamblam prajitura.

Crema de cocos:

Laptele si nuca de cocos se amesteca si se pun pe foc, se lasa sa dea cateva clocote si apoi se lasa la racit. Nuca de cocos va absorbi tot laptele.

Se pune gelatina la hidratat in 2 linguri de apa rece.

Ciocolata rupta bucatele se pune pe foc impreuna cu frisca, dupa ce ajunge la punctul de fierbere se ia de pe foc si se omogenizeaza.

Dupa ce compoziti as-a racit putin (nu de tot) se adauga gelatina si se amesteca bine. Se lasa la racit si apoi se omogenizeaza bine.

Peste ciocolata se adauga nuca de cocos racita si se omogenizeaza bine, se pune la rece pana se intareste.

Glazura:

Se pun pe foc toate ingredientele sa se topeasca, la foc mic. Dupa ce s-au topit se omogenizeaza si se lasa sa se intareasca putin ca sa poata fi pusa pe prajitura

Asamblare:

In tava in care am copt foile se pune prima foaie si se adauga crema de ciocolata

Se acopera cu ce-a de-a doua foaie si se adauga crema de cocos

Se acopera cu ultima foaie si se pune la racit in frigider

Glazura se adauga pe prajitura rece si se decoreaza dupa preferinta (eu am folosit bombonele pentru decor)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

aalliinnaa07 1

03.04.2012, 00:00

delicioasa

oana_pisicutza16 1

03.04.2012, 00:07

multumesc alina

Alina26 1

21.03.2013, 12:56

arata super!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Foi cu bulion si crema de gris