Tort cu mascarpone si fructe de padure

de oana_pisicutza16 in Torturi, 16 Feb 2012 | 9184 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat: 
  • 6 oua;
  • 5 linguri de apa;
  • 10 linguri de zahar;
  • 10 linguri de faina;
  • 2 linguri de cacao;   
  • Crema mascarpone:
  • 500 g mascarpone;
  • 150 ml frisca;
  • 2 plicuri zahar vanilat;
  • Coaja rasa de la o lamaie;
  • 3 lingurite zeama de lamaie;
  • 3 linguri de zahar;
  • ½ plic de gelatina;   
  • Crema cu fructe de padure:
  • 300 g fructe de padure (mure, zmeura, fragute, afine);
  • 4 linguri zahar;
  • 2 lingurite zeama de lamaie;
  • 1 ½  plic de gelatina;
  • 250 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mascarpone si fructe de padure:

Blat: Se bate albusul spuma cu zaharul, dupa care se adauga apa, cacaua, galbenusurile si faina. Se lasa la cuptorul bine incins si se testeaza cu scobitoarea


Crema mascarpone: Se mixeaza intr-un bol mascarpone cu zaharul si zaharul vanilat. Jumatate din plicul de gelatina se inmoaie cu un pic de apa rece si se hidrateaza pe baie de abur. Se bate frisca si se adauga peste mascarpone. Se pune coaja si zeama de lamaie impreuna cu gelatina peste crema si se mai mixeaza putin


Crema cu fructe de padure: Fructele impreuna cu zaharul se mixeaza in blender. Gelatina se pune intr-un bol cu putina apa rece. Piureul de fructe se pune pe foc si se incalzeste putin. Gelatina se hidrateaza pe baie de apa. Se adauga gelatina peste piure si se raceste. Peste frisca batuta se adauge piureul si se mixeaza


Asamblare: Blatul se taie in 3, se pune o foaie in tava in care s-a copt blatul. Se insiropeaza. Se pune crema de mascarpone. Se pune urmatoarea foaie de blat. Se pune crema de fructe. Se pune ultima foaie de blat


Se decoreaza dupa preferinta



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mascarpone si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

soryna1981 1

18.02.2012, 14:18

Fetelor cum pot pune si eu aceste emotiocoanse?.....d-au click pe zambaret in coltul de la chenar se deschide pagina cu ele, dar cand sa pun si eu ceva dispare si nu reusesc sa apas.....cum fac?

BuburuzaBubu 1

01.04.2012, 17:07

WoooW arata delicos

babi5 1

16.12.2014, 20:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

Painici umplute

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Tort Zebră (2) pentru Rareş