Tort Amaretto cu ciocolată

de elucubratiiculinare in Torturi, 5 Ian 2013 | 6824 vizualizari

 

La multi ani Bucatarasi!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 50 g unt,
  • 200 g zahăr pudră,
  • 3 ouă,
  • 200 g smântână,
  • 175 g făină,
  • 3 linguri cacao,
  • 1 lingură praf de copt,
  • 1/2 linguriță sare.

Sirop:

  • 300 ml apă,
  • 150 g zahăr,
  • 40 ml Amaretto.

Cremă:

  • 200 g frișcă lichidă,
  • 200 g ciocolată neagră,
  • 200 g unt,
  • 200 g zahăr pudră,
  • 40 ml Amaretto.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amaretto cu ciocolată:

Se începe cu prepararea blatului. Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră până se transformă în spumă. Adăugăm ouăle - la temperatura camerei, unul câte unul și batem bine cu mixerul. Adăugăm smântâna și batem în continuare până la omogenizare. Într-un castron cernem făina cu cacao, praf de copt și sarea, după care se adaugă în ploaie la celelalate ingrediente și se amestecă bine cu o lingură până la omogenizare. Compoziția se pune într-o tavă de tort rotundă cu pereți detașabili unsă cu unt. Se coace la 180 grade C, în cuptorul preîncălzit pentru 40-50 minute. Se verifică cu o scobitoare - se introduce scobitoarea în mijlocul tortului, iar dacă aceasta iese curată, atunci tortul este copt. Se lasă să se răcească în tavă.

Până la răcirea blatului se pregătește siropul. Într-o crăticioară se toarnă apa și se adaugă zahărul. Se pune la foc potrivit și se amestecă până la dizolvarea zahărului. Se lasă să clocotească 4-5 minute, adăugăm Amaretto și oprim focul, apoi se lasă la răcit.

Se trece la prepararea cremei. Se pune frișca lichidă într-o crăticioară și se adaugă ciocolata neagră ( de preferat de minim 50 % cacao) ruptă în bucățele. Această crăticioară se pune în bain-marie să se topească bine ciocolata, amestecând constant. Când s-a topit toată ciocolata, se scoate crăticioara din bain-marie și se lasă la răcit. Între timp se freacă bine untul (scos cu cel puțin o oră înainte la temperatura camerei) cu zahărul pudră. Adăugăm ciocolata topită și răcită, Amaretto și amestecăm bine până la omogenizare.

Blatul se taie în două, siropul se împarte în două. Pe un platou, punem o parte de blat, se însiropează și se unge cu 1/3 din cremă. Se aranjează cealaltă parte de blat, se însiropează și se ornează cu restul de cremă și pe laterale. Se dă la rece pentru o ora, apoi se decorează cu fulgi de migdale. Se mai dă la rece pentru alte 2 ore sau cel mai bine peste noapte.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amaretto cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (22)

ANNA_46 1

06.01.2013, 11:44

Mmm....super delicioasa

adry88 1

06.01.2013, 13:22

delicios

mena29 1

07.01.2013, 21:58

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite