Tort cu ciocolata si sarlota

de anuta in Torturi, 2 Feb 2016 | 5550 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 100 g faina,
  • 125 g zahar,
  • esenta,
  • un praf de sare
  • sarlota:
  • 750 g iaurt de fructe (dupa preferinta),
  • 250 branza fina de vaci (20% grasime),
  • 150 g zahar pudra ,
  • 20 g gelatina alimentara,
  • zahar vanilat
  • decor:
  • bezele trase in ciocolata,
  • 100 g ciocolata neagra,
  • 150 g ciocolata alba
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si sarlota:

1. Se prepara blatul, mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite, cu faina turnata in ploaie si la sfarsit, esenta. Se unge cu un strop de ulei si se tapeteaza cu hartie pentru copt, o forma cu margine detasabila, se toarna aluatul si se da la copt cca.20 de minute.
2. Se prepara sarlota amestecand iaurtul cu branzica, zaharul pudra si cel vanilat si la sfarsit geletina, care mai intai am hidratat-o in 150 ml apa rece si apoi am topit-o la bain marine, fara a o fierbe si apoi turnata in fir subtire in crema fina de iaurt.
3. Dupa ce s-a racit bine blatul se taie pe orizontala in doua bucati egale.
Se monteaza forma in care am copt blatul, apoi se aseaza prima bucata de blat, se aranjeaza pe margine bezelele trase in ciocolata (se pot folosi si biscuiti) apoi se toarna crema de sarlota, se vine deasupra cu cealalta parte de blat, presand usor cu mana.
Deasupra blatului se toarna ciocolata alba topita si se presara fulgi de ciocolata alba si neagra (se rade ciocolata aflata la temperatura camerei). Se lasa la frigider de seara pana a doua zi, apoi se desface forma si se trece tortul pe platou.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si sarlota" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
desert tort de biscuiti cu ciocolata