Tort cu ciocolata si sarlota

de anuta in Torturi, 2 Feb 2016 | 2320 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 100 g faina,
  • 125 g zahar,
  • esenta,
  • un praf de sare
  • sarlota:
  • 750 g iaurt de fructe (dupa preferinta),
  • 250 branza fina de vaci (20% grasime),
  • 150 g zahar pudra ,
  • 20 g gelatina alimentara,
  • zahar vanilat
  • decor:
  • bezele trase in ciocolata,
  • 100 g ciocolata neagra,
  • 150 g ciocolata alba
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si sarlota:

1. Se prepara blatul, mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite, cu faina turnata in ploaie si la sfarsit, esenta. Se unge cu un strop de ulei si se tapeteaza cu hartie pentru copt, o forma cu margine detasabila, se toarna aluatul si se da la copt cca.20 de minute.

2. Se prepara sarlota amestecand iaurtul cu branzica, zaharul pudra si cel vanilat si la sfarsit geletina, care mai intai am hidratat-o in 150 ml apa rece si apoi am topit-o la bain marine, fara a o fierbe si apoi turnata in fir subtire in crema fina de iaurt.

3. Dupa ce s-a racit bine blatul se taie pe orizontala in doua bucati egale.

Se monteaza forma in care am copt blatul, apoi se aseaza prima bucata de blat, se aranjeaza pe margine bezelele trase in ciocolata (se pot folosi si biscuiti) apoi se toarna crema de sarlota, se vine deasupra cu cealalta parte de blat, presand usor cu mana.

Deasupra blatului se toarna ciocolata alba topita si se presara fulgi de ciocolata alba si neagra (se rade ciocolata aflata la temperatura camerei). Se lasa la frigider de seara pana a doua zi, apoi se desface forma si se trece tortul pe platou.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si sarlota" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

anuta 1

04.02.2016, 15:45

Corinuta 1

07.02.2016, 13:41

Cat de fain arata!

MotanLaOale 1

09.02.2016, 10:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
desert tort de biscuiti cu ciocolata