Tort de ciocolata, portocale si nuci pentru o dubla aniversare

de Gherca Daniela in Torturi, 4 Feb 2016 | 7213 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!
Am facut acest tort cu multaaa ciocolata deoarece ne place la toti din familie ciocolata si daca tot este concurs s-a nimerit la fix aniversarea mea de 26 ani, dar si a bebelusului meu care pe 1 februarie a facut 6 lunite.
Acest tort este dintr-un blat deosebit cu nuca, scortisoara si vin rosu, alaturi de 2 creme minunate care se potrivesc de minune...pentru noi este un tort perfect!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 200g zahar
  • 200g faina
  • 140g unt la temperatura camerei
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 120ml vin rosu
  • 80g nuci
  • 60g ciocolata
  • Crema 1:
  • 500g frisca lichida
  • 500g ciocolata neagra cu 52% cacao
  • coaja de la 1 portocala
  • putina esenta de portocala
  • 30g unt
  • Crema 2:
  • 200ml suc de portocale stors
  • coaja de la 1 portocala
  • 150g zahar
  • 20g amidon de porumb
  • 4 galbenusuri
  • 75g unt
  • 250g frisca batuta
  • Pentru sirop:
  • 200ml apa
  • 150g zahar
  • felii de portocala
  • 20ml esenta de portocala
  • putina esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata, portocale si nuci pentru o dubla aniversare:

            Untul impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar le batem cu mixerul pana obtinem o crema, adaugam pe rand galbenusurile si vanilia, mai mixam pana incorporam bine totul.
           Ingredientele uscate, faina, sarea, praful de copt si scortisoara le amestecam intr-un bol cu o furculita, apoi le adaugam treptat in compozitia de unt mixand cateva secunde.

          Punem si vinul putin cate putin pana omogenizam bine totul. La final adaugam si ciocolata cu nuca, maruntite cu un cutit.
           Albusurile le batem spuma impreuna cu restul de zahar si le incorporam in compozitie cu ajutoul unei spatule, de jos in sus.
          Turnam compozitia rezultata intr-o tava de 24cm tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 55 minute.
Lasam sa se raceasca si il taiem in 3 pentru a obtine 3 foi.

 Pentru crema 1:
Frisca lichida o punem intr-un ibric impreuna cu coaja de portocala si o incalzim pe aragaz pana la punctul de fierbere, intre timp ciocolata o rupem bucatele si o asezam intr-un bol, iar cand frisca lichida a ajuns la punctul de fierbere rasturnam peste ciocolata (ne ajutam de o strecuratoare pentru a nu cadea si coaja de portocala), lasam cateva minute, apoi cu o spatula amestecam pana omogenizam bine totul, adaugam si untul si amestecam din nou pana il incorporam si pe acesta in crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam bine impreuna cu esenta de portocala pana cand crema devine pufoasa.

Pentru crema 2:
        Intr-un ibric punem galbenusurile, zaharul si amidonul, amestecam cu un tel, iar peste punem sucul de portocale, coaja si untul. Punem totul pe foc si amestecam continuu pana cand crema s-a ingrosat.
        Rasturnam crema in alt vas trecand-o printr-o strecuratoare si o lasam sa se raceasca complet, apoi o mixam bine impreuna cu frisca batuta.

Pentru sirop:

Punem pe foc intr-un vas apa, zaharul si felii de la 2 portocale mai mici. Lasam sa fiarba cateva minute, apoi adaugam si esentele. Scoatem feliile de portocala pe o farfurie, iar cu siropul, insiropam bine foile.
Cu feliile de portocale ornam deasupra tortul (optional)

Pentru ansamblare:
          Punem cremele in 2 posuri separate.
       Primul blat il insiropam bine, punem cremele in cercuri, prima data crema cu ciocolata, apoi crema de portocala si tot asa..., asezam a doua foaie, o insiropam si pe aceasta,
punem cremele la fel, asezam si ultima foaie pe care o insiropam foarte putin, apoi o imbracam cu restul de crema de ciocolata.
       Cu crema de portocala ramasa am facut niste trandafiri pe margini, iar deasupra asezam feliile de portocala din sirop, am facut niste frunzulite de ciocolata si am asezat niste bucati de miez de nuca!

Un deliciu cu multa ciocolata!
   

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata, portocale si nuci pentru o dubla aniversare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata si frisca