Tort cu caise si zmeura

de papabundetot in Torturi, 29 Iul 2013 | 3671 vizualizari

 

Asa cum imi spunea o prietena intr-una din zile se pare ca am inceput sa fac torturi cum fac gospodinele supa :) adica..foarte des dar…noua ne plac si iubi e ca un copilas,mereu cauta desert dupa mancare asa ca…macar in weekend sa fac ceva mai consistent cum e tortul. Si pentru ca este cald dar si pentru ca nu ne plac prajiturile cu creme grele am ales acest tort care in esenta este ca celelalte torturi facute in ultima vreme dar cu mici diferente de arome si pe ici pe colo si ceva ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 500 gr biscuiti
  • 200 gr unt
  • Pentru crema:
  • 200 gr zmeura
  • 400 gr caise
  • 400 ml iaurt grecesc
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr frisca lichida zahar (dupa gust,nu am masurat)
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie si esenta de trandafiri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu caise si zmeura:

Biscuitii i-am maruntit la blender si apoi am pus peste ei untul la temperatura camerei si am amestecat pana s-a omogenizat totul,apoi am pus compozitia intr-o forma de tort cu fund detasabil si am dat-o la frigider.

In 2 oale am pus in una zmeura cu zahar 100-150 gr si 2 plicuri de zahar vanilat,putina apa si am dat la foc,am adaugat pentru un plus de savoare si putina esenta de trandafiri. In cealalta oala am pus caisele taiate cuburi mici impreuna cu zaharul tos 2-300 gr si cel vanilat,am adaugat putina apa si esenta de vanilie si am lasat sa fiarba pana cand fructele s-au inmuiat si sosul a prins o consistenta. Am introdus apoi blenderul in oala cu caise pentru a le zdrobi,am adaugat 5 foi de gelatina si am dat de o parte pentru a se raci.

Oala cu zmeura, am luat-o de pe foc si compozitia am trecut-o printr-o sita pentru a elimina samburii iar apoi in piureul ramas am adaugat 2 foi de gelatina si am lasat la racit.

Dupa ce piureul de zmeura s-a racit (era o cantitate mai mica si s-a racit mai repede),am adaugat peste el 250 gr de mascarpone si am amestecat pentru a se omogeniza.Am scos blatul din frigider,am pus peste el cateva felii de caise si mai apoi compozitia de zmeura si am dat din nou la frigider pentru a se intari.

Peste piureul de caise am adaugat 400 ml iaurt si frisca batuta,am amestecat pentru omogenizare si am turnat compozitia astfel obtinuta peste cea de zmeura.Am lasat tortul in frigider 2-3 ore pentru a se intari crema si apoi…am papat cu mare pofta!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caise si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

laura_n 1

29.07.2013, 13:57

anca_rm 1

30.07.2013, 15:18

wow , eu acum l-am vazut
mie imi place ca e cu fructe multe
sa sti ca o sa il incerc zilele astea

papabundetot 1

30.07.2013, 15:41

Andaoana, sa imi spui daca iti place dupa ce papi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cacao si crema de caise