Tort cu caise si zmeura

de papabundetot in Torturi, 29 Iul 2013 | 1685 vizualizari

 

Asa cum imi spunea o prietena intr-una din zile se pare ca am inceput sa fac torturi cum fac gospodinele supa :) adica..foarte des dar…noua ne plac si iubi e ca un copilas,mereu cauta desert dupa mancare asa ca…macar in weekend sa fac ceva mai consistent cum e tortul. Si pentru ca este cald dar si pentru ca nu ne plac prajiturile cu creme grele am ales acest tort care in esenta este ca celelalte torturi facute in ultima vreme dar cu mici diferente de arome si pe ici pe colo si ceva ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 500 gr biscuiti
  • 200 gr unt
  • Pentru crema:
  • 200 gr zmeura
  • 400 gr caise
  • 400 ml iaurt grecesc
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr frisca lichida zahar (dupa gust,nu am masurat)
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie si esenta de trandafiri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu caise si zmeura:

Biscuitii i-am maruntit la blender si apoi am pus peste ei untul la temperatura camerei si am amestecat pana s-a omogenizat totul,apoi am pus compozitia intr-o forma de tort cu fund detasabil si am dat-o la frigider.


In 2 oale am pus in una zmeura cu zahar 100-150 gr si 2 plicuri de zahar vanilat,putina apa si am dat la foc,am adaugat pentru un plus de savoare si putina esenta de trandafiri. In cealalta oala am pus caisele taiate cuburi mici impreuna cu zaharul tos 2-300 gr si cel vanilat,am adaugat putina apa si esenta de vanilie si am lasat sa fiarba pana cand fructele s-au inmuiat si sosul a prins o consistenta. Am introdus apoi blenderul in oala cu caise pentru a le zdrobi,am adaugat 5 foi de gelatina si am dat de o parte pentru a se raci.


Oala cu zmeura, am luat-o de pe foc si compozitia am trecut-o printr-o sita pentru a elimina samburii iar apoi in piureul ramas am adaugat 2 foi de gelatina si am lasat la racit.


Dupa ce piureul de zmeura s-a racit (era o cantitate mai mica si s-a racit mai repede),am adaugat peste el 250 gr de mascarpone si am amestecat pentru a se omogeniza.Am scos blatul din frigider,am pus peste el cateva felii de caise si mai apoi compozitia de zmeura si am dat din nou la frigider pentru a se intari.


Peste piureul de caise am adaugat 400 ml iaurt si frisca batuta,am amestecat pentru omogenizare si am turnat compozitia astfel obtinuta peste cea de zmeura.Am lasat tortul in frigider 2-3 ore pentru a se intari crema si apoi…am papat cu mare pofta!


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caise si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

laura_n 1

29.07.2013, 13:57

anca_rm 1

30.07.2013, 15:18

wow , eu acum l-am vazut
mie imi place ca e cu fructe multe
sa sti ca o sa il incerc zilele astea

papabundetot 1

30.07.2013, 15:41

Andaoana, sa imi spui daca iti place dupa ce papi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si kiwi