Tot cu crema de lamaie, frisca si mure

de simona72 in Torturi, 15 Aug 2013 | 4035 vizualizari

 

Un tort simplu, racoros de vara, inspirat de la talentata si frumoasa noastra Timeea. Familia si musafirii l-au apreciat,mancat si trebuie neaparat repetat...Multumesc Timi>:D

 

INGREDIENTE

  • 2 pachetele mici de piscoturi
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 200 ml iaurt grecesc
  • 100 gr mascarpon
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 plic gelatina

pt crema de lamaie:

  • 1 plic crema de lamaie Dr Oetker
  • 250 ml lapte
  • 100 gr zahar pudra
  • pt insiropat piscoturile
  • 1 cescuta sirop de afine
  • 1 cescuta apa

pt umplut si decor:

  • 500 gr mure
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tot cu crema de lamaie, frisca si mure:

Pregatim o forma de chec in care am pus folie alimentara in asa fel incat sa treaca si peste marginile fomei de chec. Siropul de afine il amestecam cu apa si trecem piscoturile prin sirop. Crema de lamaie o mixam bine cu laptele rece si zaharul pudra conform instructiunilor de pe ambalaj. Gelatina o punem la hidratat in 100 ml apa, o incalzim usor deasupra flacarii de la aragaz, amestecam pana se dizolva. Jumatate din gelatina punem in crema de lamaie, iar cealalta punem in crema de frisca.


Pt crema de frisca: mixam bine smantana pt frisca cu zaharul, adaugam treptat iaurtul si mascarponele, iar la urma adaugam si gelatina si dam la frigider.


Pt asamblare:punem un strat de piscoturi pe fundul formei de chec, jumatate din crema de lamaie, peste punem mure, inca un strat de piscoturi insiropate, restul de crema de lamaie si deasupra mure. Acoperim cu marginile foliei alimentare si dam la congelator pt 10-15 mninute. Desfacem folia, rasturnam tortuletul pe un platou, il imbracam in frisca, si-l decoram cu mure.Il dam la frigider pt 2-3 ore inainte de a fi servit. Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

atentie la frisca cu gelatina pe care o aveti in frigider, eu am tinut-o prea mult si s-a inghegat prea tare, iar atunci cand am pus-o pe tort nu a mai avut acel aspect frumos, iti dadea impresia ca este branzita, dar ea era doar prea intarita

Daca ti-a placut reteta noastra "Tot cu crema de lamaie, frisca si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:58

simona72 1

20.08.2013, 13:23

Motan

mena29 1

20.08.2013, 13:25

O bunatate ai facut tu aici! Simo,nu stiu cum dar eu am avut impresia ca si tu vei ajunge la Satic.Cred ca am inteles eu ceva gresit pe undeva.Imi doream mult sa ne cunoastem dar cu siguranta o sa vina si ziua aceea.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si ciocolata