Tort rapid

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 28 Apr 2011 | 2447 vizualizari

 

un tort rapid si gustos

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri de faina
  • 3 linguri de lapte
  • esenta de vanilie
  • pentru crema:
  • 1 plic crema de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • pentru decor:
  • 1 plic jeleu de capsuni
  • 3-4 linguri de zahar
  • topping de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rapid:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine compozitia.


Turnam compozitia rezultata intr-o forma de copt tapetata cu hartie si dam la cuptorul preincalzit ~ 15- 20 de minute la foc mic.


Dupa ce s-a copt il lasam sa se racoreasca, dupa care il taiem 1 2 parti egale.


Intre timp pregatim crema conform instructiunilor de pepachet.


Pregatim si jeleul de capsuni tot conform instructiunilor de pe pachet.


Insiropam primul blat, punem 3 sferturi din crema de vanilie, celalalt blat, restul de crema, iar peste crema punem jeleul, pe care il amestecam cu crema prin miscari circulare, deasupra am turnat din belsug toping de ciocolata.


Se da la frigider pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rapid" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Dana Cristea - pusikmea 1

29.04.2011, 08:01

a fost bine zis, multumesc

mamaieelena 1

02.05.2011, 14:10

delicios

adry88 1

31.05.2011, 16:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Snickers
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

RETETA RECOMANDATA
Rapsodie cu visine