Tort rapid

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 28 Apr 2011 | 4214 vizualizari

 

un tort rapid si gustos

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri de faina
  • 3 linguri de lapte
  • esenta de vanilie
  • pentru crema:
  • 1 plic crema de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • pentru decor:
  • 1 plic jeleu de capsuni
  • 3-4 linguri de zahar
  • topping de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rapid:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine compozitia.

Turnam compozitia rezultata intr-o forma de copt tapetata cu hartie si dam la cuptorul preincalzit ~ 15- 20 de minute la foc mic.

Dupa ce s-a copt il lasam sa se racoreasca, dupa care il taiem 1 2 parti egale.

Intre timp pregatim crema conform instructiunilor de pepachet.

Pregatim si jeleul de capsuni tot conform instructiunilor de pe pachet.

Insiropam primul blat, punem 3 sferturi din crema de vanilie, celalalt blat, restul de crema, iar peste crema punem jeleul, pe care il amestecam cu crema prin miscari circulare, deasupra am turnat din belsug toping de ciocolata.

Se da la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rapid" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Dana Cristea - pusikmea 1

29.04.2011, 08:01

a fost bine zis, multumesc

mamaieelena 1

02.05.2011, 14:10

delicios

adry88 1

31.05.2011, 16:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure