Tort rapid

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 28 Apr 2011 | 2277 vizualizari

 

un tort rapid si gustos

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri de faina
  • 3 linguri de lapte
  • esenta de vanilie
  • pentru crema:
  • 1 plic crema de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • pentru decor:
  • 1 plic jeleu de capsuni
  • 3-4 linguri de zahar
  • topping de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rapid:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine compozitia.


Turnam compozitia rezultata intr-o forma de copt tapetata cu hartie si dam la cuptorul preincalzit ~ 15- 20 de minute la foc mic.


Dupa ce s-a copt il lasam sa se racoreasca, dupa care il taiem 1 2 parti egale.


Intre timp pregatim crema conform instructiunilor de pepachet.


Pregatim si jeleul de capsuni tot conform instructiunilor de pe pachet.


Insiropam primul blat, punem 3 sferturi din crema de vanilie, celalalt blat, restul de crema, iar peste crema punem jeleul, pe care il amestecam cu crema prin miscari circulare, deasupra am turnat din belsug toping de ciocolata.


Se da la frigider pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rapid" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Dana Cristea - pusikmea 1

29.04.2011, 08:01

a fost bine zis, multumesc

mamaieelena 1

02.05.2011, 14:10

delicios

adry88 1

31.05.2011, 16:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Rapsodie cu visine