Tort Diplomat cu mascarpone si fructe de padure

de ela in Torturi, 15 Feb 2011 | 16316 vizualizari

 

al doilea tort facut de ziua mea...reteta este a Ancai,cu ceva modificari ,facut dupa gustul meu,este racoros si delicios ,reteta originala:http://www.bucataras.ro/retete/tort-diplomat-cu-fructe-de-padure-15342.html

 

INGREDIENTE

  • 750 gr  fructe de padure congelate
  • 300 gr  zahar pudra,
  • 500 ml frisca lichida
  • 250 gr  iaurt cremosso,
  • 400 gr mascarpone,
  • 1 plic gelatina rosie+2linguri zahar+250ml zeama ramasa de la dezghetarea fructelor
  • 4 plicuri gelatina alba+6linguri zahar
  • 460 g biscuiti petit beurre
  • 100 gr unt,
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 plicuri intaritor de frisca,
  • 30 gr zahar pudra cu gust de vanilie,
  • 100 gr frisca pt ornat,
  • 1esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat cu mascarpone si fructe de padure:

Biscuitii ii trecem prin robotul de bucatarie.Topim untul la foc mic,fara sa clocoteasca sau il punem cateva clipe in cuptorul cu microunde.Amestecam biscuitii cu untul topit,esenta de vanilie si ii punem intr-o forma de tort de 28cm cu inel detasabil.

Fructele de padure le lasam la dezghetat in prealabil cu zaharul pudra(30gr),intr-o strecuratoare.

Gelatina alba(transparenta) o amestecam cu 6linguri de zahar si 300ml apa si o punem pe foc la topit,fara sa o lasam sa dea in clocot.Lasam la racit.

Gelatina rosie o amestecam cu zaharul si cu 250ml zeama ramasa de la fructe si o punem pe foc la topit apoi lasam sa se raceasca.

Batem frisca cu un intaritor de frisca.

Crema mascarpone o mixam cu zaharul,adaugam iaurtul,frisca batuta,2plicuri de zahar vanilat si gelatina alba si omogenizam bine.Punem peste blatul de biscuiti si nivelam bine.Dam la rece cateva ore.Ornam cu gelatina rosie si cele 100gr frisca batuta cu un intaritor de fructe.

Crema mascarpone o mixam cu iaurtul si zaharul pudra(eu l-am macinat in aparatul de macinat cafea)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu mascarpone si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

diaconta 1

15.02.2011, 18:20

Aoleeeeu Ela,tu sarbatoresti 7 zile si sapte nopti mai ceva ca-n povesti

aziz 1

15.02.2011, 19:38

vai ce culoare frumoasa are?si ce gust super cu fructe de padure

anomisana 1

20.02.2011, 22:44

foarte frumos si foarte gustos; felicitari

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata alba si mure