Tort de ciocolata

de luminita20_2006 in Torturi, 25 Oct 2009 | 3618 vizualizari

 

o bunatate de tort:D

 

INGREDIENTE

blat:
  • 6 oua
  • 80 gr faina
  • 60 gr cacao
  • 1 praf de copt
  • 200 gr zahat
  • 1 zahar vanilat
Crema:
  • 250 gr unt
  • 300 gr ciocolata
  • 1 lingura cacao
  • 200 gr zahar pudra cu aroma  vanilie
  • 2 galbenusuri
sirop:
  • 100 gr zahar
  • 100 ml apa
  • rom
1 ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Blat: Se separa galbenusurile de albus; albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar. Galbenusurie se freaca cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza cu albusurile. Cu o paleta de lemn se amesteca de jos in sus si se pune in ploaie cacao; faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitie. tava de tort se tapeteaza cu hartie apoi se toarna compozitia si se da la cuptor incins 30 min. Dupa care se face testul cu scobitoarea. Se scoate dupa aceea si se pune pe un gratar la racit.


Crema: Inainte de a prepara crema unul trebuie sa fie moale( dar nu topit la microunde ) Acesta se amesteca cu zaharu pudra pana ce se obtine o spuma. Ciocoata se rupe bucati mici apoi se pune la topit pe baie de aburi. cand s-a mai racit un pic se amesteca cu untul, cacao si galbenusurile.


sirop: se pune intr-un vas zaharul cu o lingura de apa si se lasa sa se caramelizeze la foc mediu cand prinde o culoare caramel se aauga apa si se lasa sa dea in clocot. Cand s-a racit se adauga jum. sticluta de rom.


Blatul se taie in doua . Primul se insiropeaz si se pune mai mult din jumatatea cantitatii de crema. Se pune al doilea blat se insiropeaza si se inbraca in restul de crema. Se orneaza cu ciocolata alba.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

ionix 1

26.10.2009, 08:50

mersic

luminita20_2006 1

26.10.2009, 09:52

nu mai am din pacate dar cand mai fac te chem Mihaela

Mihaela 1

26.10.2009, 10:03

eh.. ce sa facem.. data viitoare ;)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată