Tort de ciocolata cu bomboane Raffaello

de laylalala in Torturi, 10 Ian 2011 | 7130 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul cu cacao
  • 100 gr zahar
  • 3 oua
  • 1 lingura zahar vanilat bourbon
  • 50 gr unt topit
  • 50 ml Bacardi with Rum&Lime
  • 100 gr faina
  • 30 gr cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 linguri cocos
  • Pentru blatul cu vanilie
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura zahar vanilat bourbon
  • 50 gr unt topit
  • 50 ml Bacardi with Rum&Lime
  • 140 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 linguri cocos
  • Pentru crema
  • 550 gr crema de branza
  • 200 gr zahar pudra
  • 20 gr cacao pudra
  • 400 gr Nutella
  • 12 bomboane Raffaello, injumatatite
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu bomboane Raffaello:

Incinge cuptorul la 180˚. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina doua tavi rotunzi  de aprox. 20 cm diametru.

Pentru blatul cu cacao, bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul. Incorporeaza untul topit urmat de Bacardi. Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Imparte aluatul in cele doua tavi si presara fiecare cu  1 lingura cocos. Da blaturile la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.

Pentru blatul cu vanilie, bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul. Incorporeaza untul topit urmat de Bacardi. Intr-un vas amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare. Imparte aluatul in cele doua tavi si presara fiecare cu  lingura cocos. Da blaturile la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.

Pentru crema bate crema de branza cu zaharul apoi adauga Nutella si cacoa si amesteca pana la omogenizare.

Dupa ce blaturile s-au racit, aseaza un blat cu cacao pe farfuria de servire. Unge cu 2-3 linguri pline crema si aseaza pe margini 12 jumatati de Raffaello.Mai adauga 2-3 linguri pline de crema.Aseaza un blat cu vanilie si unge-l cu 1-2 linguri pline de crema apoi acopera-l cu unul cu cacao. Unge acest blat cu 2-3 pline linguri crema si aseaza pe margini inca 12 jumatati de Raffaello. Mai adauga 2-3 linguri pline de crema si acopera cu ultimul blat de vanilie. Imbraca intreg tortul in crema ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu bomboane Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ananas si crema mascarpone