Desert tort cu crema caramel si visine

de Rocsi in Torturi, 5 Mai 2017 | 624 vizualizari

 

In acest week-end, am avut de pregatit doua torturi, pentru doi prieteni dragi ce s-au sarbatorit. Unul dintre torturi este acesta si se pare ca a iesit super delicios, cel putin asa am fost informata. Singura greseala, a fost aceea ca am pus tortul cu glazura calduta in frigider, s-au format cativa stropi de apa deasupra, dar voi, daca pregatiti acest tort, sa lasati glazura sa se tempereze, iar apoi sa il bagati la frigider, ok? Sper sa va fie pe plac si voua tortul meu! 😊😊😊

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte batut
  • 3 linguri cacao
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare

Pentru crema:

  • 700 m lapte
  • 6 linguri amidon
  • 150 gr zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 2 lingurite vanilie
  • 1 borcan mic de visine fara samburi

Pentru sirop:

  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie

Pentru glazura:

  • 70 gr ciocolata neagra
  • 30 gr ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida

Pentru decor:

  • alune
  • capsuni
  • bete de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema caramel si visine:

Incepem cu crema, pentru a avea timp sa se raceasca.

Intr-un ceaunel, sau o cratita mai groasa, punem zaharul si il transferam pe foc. Il lasam sa se caramelizeze la foc potrivit, pana este complet topit.

Intre timp, amestecam amidonul cu cateva linguri de lapte rece, pana amidonul este complet dizolvat.

Peste zaharul caramelizat, turnam restul de lapte, amestecam pana caramelul se dizolva complet.

Adaugam amidonul dizolvat, dam focul la mic, amestecam continuu cu telul pana crema se ingroasa ca o budinca.

Luam crema de pe foc cand s-a ingrosat, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca.

Crema rece o mixam putin, adaugam vanilia, mascarponele si le mixam pana sunt incorporate.




Blatul:

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc, apoi cu uleiul si laptele batut.

Adaugam faina, praful de copt, cacaoa, vanilia si le amestecam bine.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam peste compozitia de galbenusuri, dar cu ajutorul unei palete cu miscari lente.


Am impartit compozitia in 3 boluri in mod egal.

Tapetam o tava cu diametrul de 24 cm, cu hartie de copt, turnam prima parte de compozitie.

Introducem foaia de blat in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 10 minute.

Scoatem foaia de blat, la fel procedam si cu celelalte doua.

Puteti coace blatul intreg si dupa ce se raceste, sa il taiati in 3 foi egale.

Lasam foile de blat sa se raceasca.


Siropul:

Amestecam apa cu zaharul pudra pana ce, acesta din urma, este complet dizolvat.

Adaugam vanilia, coaja rasa de lamaie si la amestecam bine.

Asezam prima foaie de blat, punem un inel detasabil in jurul sau.

Insiropam putin, punem 1/3 din crema, nivelam, apoi asezam din loc in loc, jumatate din visine.


Venim iar cu foaie de blat, insiropam, 1/3 din crema si restul de visine.

Punem ultimul blat, il insiropam si il ungem cu putina crema, mai oprim 3-4 linguri din ea.

Dam la frigider 4-5 ore tortul.

Il scoatem dupa acest timp, indepartam inelul, iar cu crema oprita, imbracam marginea si formam niste dungi cu un pieptan de bucatarie sau cu o furculita.




Glazura:

Ciocolata rupta bucatele o punem intr-un bol de inox impreuna cu frisca lichida.

Trasferam bolul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata este complet topita.

Luam bolul de pe baie de aburi, lasam glazura 2-3 minute sa se tempereze, apoi turnam usor pe mijlocul tortului, dar nu toata deodata si o lasam sa se scurga.

Eu am dat tortul la frigider imediat, dar este mai bine sa lasati sa se tempereze glazura si mai apoi, sa il bagati in frigider pentru 2-3 ore.

Il decoram cu alune, jumatati de capsuni si bete de ciocolata.

Il portionam si servim.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema caramel si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

08.05.2017, 00:12

Deliciu ,, Made by Rocsi ''

Catalina L 1

08.05.2017, 21:05

magnific

Rocsi 1

08.05.2017, 21:38

Ma bucur mult ca va place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort cu branza de vaci