Desert tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata

de Lau in Torturi, 12 Apr 2020 | 3015 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri apa fierbinte
  • 13 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Crema de portocale
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • 500 ml suc de portocale proaspat
  • 4 linguri zahar
  • 250 g mascarpone
  • 120 ml frisca
  • Mousse de ciocolata
  • 200 ml frisca lichida
  • 300 ml smantana de tara
  • 200 g ciocolata
  • esenta de rom
  • 2 linguri zahar
  • Decor
  • 100 ml frisca
  • 100 ml smantana de tara
  • esenta de vanilie
  • 100 g ciocolata
  • bomboane de ciocolata
  • felii de portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata:

Blat-albusurile le mixam cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam apa fierbinte, esenta de vanilie si la final adaugam faina amestecata cu praful de copt.

Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza cu miscari de jos in sus, turnam compozitia in tava tapetata cu hatie de copt.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca dupa care il vom taia in 4 felii.

Crema de portocale

Intr-o cratita adaugam sucul de portocale, oul batut cu amidonul, zaharul, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Punem cratita pe foc amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Lasam sa se raceasca foarte bine.(eu prefer sa il fac cu cateva ore inainte)

Mixam frisca cu mascarponele pana ce se omogenizeaza,adaugam crema de portocale si mixam pana ce se omogenizeaza.

Mousse de ciocolata

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida la foc mic pana ce se omogenizeaza (amestecand continuu). Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca foarte bine(de preferat cu cateva ore inainte sau de cu seara)

Mixam smantana cu zaharul, adaugam crema de ciocolata, esenta de rom si mixam pana ce se omogenizeaza.

Pe un platou asezam prima foaie de blat, insiropam adaugam crema de portocala-a 2 foaie de blat-insiropam-crema de ciocolata-a 3 foaie de blat-insiropam-crema de portocala-a 4 foaie de blat insiropam si dam la rece 30 min.

Intre timp mixam smantana cu frisca si esenta de vanilie.

Imbracam tortul cu frisca si dam la rece 10 min.

Intre timp topim ciocolata cu 2 linguri frisca si turnam deasupra cat este calda si decoram dupa plac.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Panacris 1

14.04.2020, 16:16

Rocsi 1

14.04.2020, 20:08

Este una din cele mai faine combinatii, ciocolata cu portocala! Frumos ti-a iesit tortul! Bravo!

dantes 1

13.01.2021, 09:09

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Kodrit Kadir