Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)

de _Alina_ in Torturi, 11 Dec 2012 | 4972 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 300 g faina de grau
  • 30 g cacao neagra
  • 110 g zahar brun
  • 375 ml apa minerala carbogazoasa
  • 80 ml ulei de palmier
  • 1 lgt scortisoara pudra
  • 2 lgt praf de copt
  • 3 lgt esenta de vanilie (homemade)
  • Crema:
  • 3 banane mari
  • zeama de la o lamaie
  • 3 lg cu varf faina de orez expandat
  • 150 g dulceata de visine
  • Sirop:
  • Amestecam 30 ml sirop de visine + 70 ml apa/ceai
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata 55% cacao
  • 2 lgt ulei de palmier
  • 2 lgt apa
  • 2 lgt miere de albine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata, visine si banane (de post):

Blat

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Amestecam faina cu cacaoa, scortisoara si praful de copt.

3. Separat amestecam apa minerala cu zaharul pana la dizolvarea acestuia.

4. Incorporam partea lichida in compozitia uscata, in acest moment adaugam si uleiul de palmier si mixam bine.

5. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (24 cm diametru) si introducem in cuptor 45-50 min (faceti testul scobitorii, daca scobitoarea iese curata atunci e copt)

6. Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit 1 ora, apoi il bagam in frigider 2-3 ore.

 Crema:

 1. Pasam bananele impreuna cu zeama de lamaie. 

 2. Incorporam in bananele pasate faina de orez expandat si dulceata de visine cu ajutorul unei spatule.

 Glazura:

 1. Punem intr-un vas ciocolata, si uleiul de palmier. Tinem vasul in mana deasupra flacarii si invartim mereu.

 2. Dupa ce s-a topit ciocolata incorporam mierea si apa.

 Asamblare:

1. Taiem blatul in doua. Insiropam primul blat, punem crema si urmatorul blat pe care il vom insiropa.

2. Punem glazura calda deasupra si trasam linii cu o scobitoare.

3. Introducem in frigider cel putin 2 ore.

S-aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

RuxyRux 1

12.12.2012, 17:29

Grozav de bun...si superba Craciunita!

Bunica 1

12.12.2012, 21:59

Chiar astazi ma gandeam la un tort de post,dar acum mananc de la tine si-mi trece pofta

_Alina_ 1

13.12.2012, 08:29

Va multumesc!
Ruxy, ma faci sa Multumesc, asemenea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata, branza dulce si mascarpone