Tort Sarlota

de ancutaCH in Torturi, 8 Mai 2012 | 5485 vizualizari

 

Un tortulet simplu si rapid si foarte racoros pentru zilele de vara care bat la usa!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 300g biscuiti faramiciosi
  • 200g unt
  • 2 linguri esenta de rom
  • 100g zahar pudra;

Crema 1:

  • 150ml compot de piersici
  • 100ml frisca lichida
  • 1 plic praf de sarlota de ciocolata
  • 200ml lapte
  • 4 linguri fulgi de nuca de cocos
  • 1 esenta de rom

Crema 2:

  • 1/2 plic de gelatina
  • 50g compot
  • 100ml lapte
  • 150g iaurt fructe (capsuni)
  • 200ml frisca lichida

Pentru ornat: fructe din compot (piersici), felii de fructe proaspete (nectarine) si 1/2 plic jeleu de tort (rosu), ciocolata rasa si fulgi de nuca de cocos.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sarlota:

Pregatire Blat:

Se zdrobesc biscuitii foarte marunt. Intr-o tigaie se topeste untul in care se adauga zaharul pudra, esenta si biscuitii sfaramati. Se toarna compozitia in tava de tort -imbracata in folii de aluminiu, si cu lingura se piseaza bine compozitia de biscuiti pana capata un aspect de blat uniform.

Pregatire Crema 1:

Se mixeaza toate ingredientele pana devine o crema consistenta, dupa care se toarna peste blatul de biscuiti.

Pregatire Crema 2:

Se bate frisca lichida cu mixerul. In zeama de compot se dizolva gelatina, se dilueaza pe baie de abur, apoi  se incorporeaza cu laptele si iaurtul si ulterior cu frisca batuta. Crema rezultata se toarna in tava peste crema 1.

Se da la rece pentru cel putin 4 ore, dupa care se poate orna cu fructe, peste care se toarna gelatina-jeleu. Cand s-a intarit si jeleul atunci se mai pot presara si fulgi de nuca de cocos si ciocolata rasa.

TIPS-URI

1

de preferat ca tava de tort sa fie cu margini detasabile...dar daca nu aveti faceti ca mine....am imbracat in folii de plastic toata tava lasand mai multa folie in afara pentru a ma putea folosi de ea sa scot tortul din tava....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sarlota" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

ancutaCH 1

09.05.2012, 02:51

MotanLaOale,Ica_mama,cocolina, cris2711,diaconta,rocsi_1612,Sim0naWorld va Multumesc din suflet si ma bucur ca va placut!

Lau 1

09.05.2012, 08:57

trebuie sa fie bun

Aurelia 07_07 1

18.05.2012, 22:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort sarlota