Tort sarlota

de Constelatialeu in Torturi, 22 Ian 2013 | 4842 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru nepotelul meu Paul Ii place lui sarlota,asa ca am zis sa-i fac un tortulet sarlota.
Mie nu-mi place blatul din biscuiti,prefer intotdeauna blatul cu nuca.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina

Crema

  • 2 plicuri de sarlota de la Dr.Oetker,unul ciocolata,unul vanilie
  • 200 g zahar pudra
  • 600 ml lapte rece
  • 500 ml smatana pt.frisca(32% grasime)
  • decor,ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort sarlota:

Blatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se topeste,se adauga nuca si faina,apoi albusurile batute spuma tare.Se toarna in forma de tort compozitia,forma unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.Se baga la cuptorul incins in prealabil,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit.

Crema

Fiecare plic de sarlota in parte se mixeaza cu 100 g zahar pudra si 300 ml lapte.Separat se pregateste frisca,se imparte in doua si se adauga in fiecare sarlota.

Asamblare.

Tortul se taie in 2 sau trei,in functie de cum vreti si apoi umpleti blaturile cu sarlota si lasati si pentru imbracat tortul.Se orneaza cu frisca si ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort sarlota" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

diaconta 1

23.01.2013, 09:35

mie-mi place si cu nuca si cu biscuiti

adry88 1

23.01.2013, 11:13

super bun

Satisfyyourcravings 1

23.01.2013, 13:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Sarlota