Tort cu fructe

de maerean_alina_maria in Torturi, 30 Iun 2013 | 5121 vizualizari

 

in 28 iunie a fost ziua mea, si m-am tot gandit ce tort sa fac, sa nu lucrez prea mult la el si sa nu fie greu!!! am facut unul si a doua zi a zis sotul meu ca mai vrea unul, asa ca am mai facut!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • un praf de copt
  • o crema de lamaie (si 250 ml lapte)
  • 500 ml frisca lichida sau crema de patiserie
  • fructe pentru decor (eu am folosit caise, kiwi si cirese)
  • un plic de gelatina (tranparenta sau colorata)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe:

Se separa ouale, se bate albusul spuma apoi se adauga galbenusurile si zaharul, faina se amesteca cu praful de copt,.

Se amesteca compozitia de albusuri cu faina amestecand cu grija de jos in sus pana se incorporeaza faina, se unge o tava cu ulei si se presara faina sau se pune o hartie de copt

Se toarna blatul si se pune la cuptorul incins la 180* 10 min, se face testul cu scobitoarea, daca nu se lipeste se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca.

Se prepara crema de lamaie dupa indicatiile de pe plic.

Se taie blatul in doua pe inaltime.

Se insiropeaza cu apa si zahar vanilat (sau siropul de la un compot) primul blat, apoi se pune crema si peste se pune al doilea blat, se insiropeaza tot cu apa si zahar vanilat si al doilea blat.

Se prepara frisca sau crema de patiserie (eu am folosit crema de patiserie, e mai rezistenta la caldura) si se imbraca tortul cu ea.

Se ridica putin marginile cu frisca sa nu curge gelatina pana se incheaga

Se aseaza fructele.

Se prepara gelatina dupe instructiunile de pe plic si se toarna peste fructe.

Se pune la rece 30 min.

POFTA BUNA!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de vara :)