Tort racoros cu fructe de vara

de mirela0911 in Torturi, 5 Iul 2012 | 12237 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 3 lg zahar
  • 2 lg ulei
  • 6 lg faina
  • 1 lgt. praf de copt
  • Pt.crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 300 g iaurt gras
  • 1/2 plic gelatina
  • zahar dupa gust
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • fructe (eu am pus visine, caise, zmeura)
  • cateva piscoturi mici rotunde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoros cu fructe de vara:

Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand batand bine pana ce acesta se dizolva, apoi galbenusurile si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in ploaie amestecand cu o lingura de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda de tort cu inel detasabil. Se da la cuptor incins la 180 de grade pt. 20 minute (sa treaca testul cu scobitoarea). Se lasa la racit.


Crema: Se mixeaza bine frisca si iaurtul impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se pune gelatina la inmuiat dupa care se incalzeste putin pana se topeste. Se toarna peste frisca, se mixeaza iar apoi se adauga fructele spalate, curatate si taiate bucatele mici (caisele) iar la final se pun si cateva piscotele. Se amesteca usor sa se omogenizeze.


Aceeasi tava de tort se imbraca cu folie alimentara si se pune blatul. Se toarna peste blat crema, se niveleaza si se da la rece pana a doua zi. Se scoate din forma de tort, se aseaza pe un paltou si se orneaza dupa imaginatie.


Pofta buna sa aveti!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoros cu fructe de vara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Krystyan Trendy 1

07.07.2014, 21:43

delicios tort

Lia_ 1

07.07.2014, 22:24

il salvez ...daca nu il am deja

mirela0911 1

07.07.2014, 22:50

Krysty Lia ma bucur ca va place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste la cuptor
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort rapid cu crema de iaurt si capsuni