Tort Dolphin -Deea face 3 ani!!!

de epurasha2bb in Torturi, 6 Aug 2010 | 4549 vizualizari

 

fiindca micuta Deea implineste pe 8 august 3 anisori si mi-a dat comanada ''mami sa-mi faci tort cu delfinasi'' m-am executat si am realizat un tortulet inedit fata de ce am facut pana acum.Sper sa-i placa si ei si voua.

 

INGREDIENTE

  • pt.blat:
  • o tava dreptunghiulara mare cu margini inalte
  • 10 oua de gaina,
  • 350 g faina ,
  • 200  zahar,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 1 praf de copt,
  • 10 linguri de apa,
  • 1 praf de sare pt.albusuri.
  • crema 1:
  • un plic crema de vanilie ,
  • 1 sticla lapte cu cocos si fistic Muller,
  • 1 fruct Mango,
  • 2 iaurturi Yoplait cu pepene galben
  • 1 plic gelatina trasparenat de la Dr Otker (e nebunie crema asta!!!)
  • crema 2 :
  • 1 plic crema de ciocolata cu trufe si rom Dr Otker
  • 1 sticla lapte cu ciocolata Muller;
  • la sfarsit fulgi de ciocolata alba cam 2  linguri pline;
  • pt.insiropat am folosit
  • apa cu putina esenta de rom si o lingurita zahar pudra;
  • pt.decor:
  • 1 cutie mare frisca Hulala,
  • 1 punguta jeleuri Jellymania paianjeni,
  • cioolata alba de menaj Codruta
  • 1 strop de colorant albastru.

 

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dolphin -Deea face 3 ani!!!:

Se face blatul ca la pandispan obisnuit, seprama galbenusurile de albusuri si el batem sperat, galbenusurile cu zaharul , albusurile cu un praf de sare .Apoi se impreuna si se adauga si faina cu praful de copt.Apoi se toarna in atva unsa cu outin unt si tapetata cu faina si se lasa la cuptorul preincins sa creasca.Se scoate , se lasa la racit si apoi cu grija se taie blatul in 3 .


Se pregateste crema 1: se curata mangoul de coaja exterioara si de partea verde si apoi se taie cubulete mici de tot miezul.Se topeste gelatina in putina apa.Intre timp bateam rapid plicul de crema de vanilie cu laptele cu cocos si fistic.Apoi in aceasta crema adaugam cele 2 iaurturi cu pepene galben.Acum trecem la gelatina si o punem la bain marie , apoi cand s-a lichefiat se ia de pe foc si se amesteca cu o lingura de crema noastra cu iaurt.Apoi mai aduagam putin si tot asa pana ametsecam totul.La sfarsit adugam si mangoul bucatele mici.Dam la rece.


Crema 2 o realizam batand cu mixerul praful de crema de ciocolata cu rom si trufe cu laptele cu ciocolata Muller.Dam la rece.


Trecem la blaturi , le insiropam si apoi incepem sa le umplem cu crema.Apoi mai lasam la rece.


A doua zi sau peste cateva ore treceti la ornat.atem frisca Hulala cu mixerul si apoi o parte o dam separat in alt castron si picuram un strop mic de colorant alimnetar albastru.E suficient ca sa obtinem un bleo frumos.Incepem sa ornam cu punga de ornare pe margine si pe suprafata pastram jumatate alb si jumatate ornam cu frisca bleo.Apoi scriem dedicatie tot cu bleo si imprastiem niste paianjeni de jeleu colorat ca sa sugeram viata submarina.Tot cu frisca bleo si cu punga de ornare facem 2 delfinasi.Dam la rece iar.


Apoi am topit ciocolata alba cateva patratele si am picurat si in ele albastru.am pus in punga d eornare si am pritat mici cochilii pe hartie d ecopt, ma dat la congelator o ora s apoi le-am atasat pe tort din loc in loc si pe ele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dolphin -Deea face 3 ani!!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

lorycarp 1

09.08.2010, 15:02

La multi ani Deei!! multa sanatate si fericire!!
Tortuletul cred ca i-a placut.. la ce frumos e

ela 1

09.08.2010, 15:11

la multi ani,sa creasca mare si sanatoasa....

epurasha2bb 1

09.08.2010, 17:12

multumesc lory si ela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Bucataras