Tort cu crema de ciocolata si capsuni

de nico15 in Torturi, 16 Feb 2014 | 3886 vizualizari

 

Tortul a avut 2,300 kg

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua
  • 250 g de zahar
  • 5 linguri de apa
  • 2.5 linguri de ulei
  • 320 g de faina
  • 30 g de cacao
  • ½ lingurita praf de copt
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • Pregatim un sirop:
  • 75 ml de apa si 160 g de zahar doar cat sa il acopere si sa fie lichid.
  • Crema 1:
  • 300 g de unt
  • 50 g de cacao
  • 1 galbenus de ou
  • 100 ml apa
  • 200 g de zahar pudra
  • Crema 2:
  • 100-150 g de dulceata de capsuri
  • 100 g de nuca tocata
  • Glazura:
  • 200 g de ciocolata cuvertura
  • 200 ml de smantana lichida pentru frisca
  • 20 ml de ulei(pentru luciu)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si capsuni:

Se separa ouale, albusurile la robot se bat pana prind volum dupa care se adauga treptat zaharul tos. Se bate bine sa faca bezeaua moate, dupa care se scoate si se pune intr-un castron de plastic. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si apa si adaugam peste albusuri in bloc se va amesteca cu spatula de jos in sus pentru a aera compozitia. Cernem faina, zaharul vanilat, praful de copt si cacaoa si le adaugam bloc la final peste celelalte ingrediente.


Punem hartie de copt intr-o forma (22 cm diametru) si adaugam compozitia, intindem pe margini compozitia si vom la la cuptor T180°C aproximativ 35 de minute.


Incercam daca este facut prin apasarea tortului in mijloc daca revine la forma initiala inseamna ca este copt, daca nu se continua coacerea. Dupa aceea se scoate de la cuptor si se va aseza invers pentru a nivela cresterile din tort urmare a coacerii de la cuptor.


Blatul se va taia in 3 felii potrivite.


Se cerne cacaoa. Untul se alifiaza bine la robot. Punem apa si zaharul pe foc adaugam si cacaoa si amestecam. Dupa ce s-au combinat se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se adauga galbenusul de ou. Dupa ce este rece se adauga si untul.


Nucile se prajesc intr-o tigaie fara ulei dupa care se toaca


Vom folosi barot de ciocolata(70-100 g) si barot de nuca(70-100 g)


Se incalzeste smantana si se va adauga peste ciocolata, se amesteca pana s-a topit ciocolata si adaugam si uleiul.


Decor ciocolata alba/ neagra se topeste si se vor face diverse decoruri cu care vom decora tortul


1. Se pune hartie de copt, punem cercul deasupra in care am copt blatul


2. Punem primul blat


3. Trampam cu sirop


4. Adaugam crema numarul 2(se pune dulceata si adaugam nucile deasupra),


5. Punem al doilea blat


6. Trampam din nou


7. Adaugam crema numarul 1 si optional daca dorim putem sa mai adaugam si alte fructe(eu am adaugat visine, dar este optional)


8. Adaugam al treilea blat


9. Trampam cu sirop si dam la frigider pentru o ora


10. Dupa expirarea timpului, scoatem tortul din cerc


11. Pregatim glazura si glazuram tortul(si laterale)


12. Lasam sa se tempereze putin si barotam cu cele doua baroturi in laterale


13. Decoram tortul, eu am avut de ales am decorat in doua moduri, voi alegeti dupa cum va place.


14. Punem tortul la frigider.


Pofta Buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

MIUTA 1

16.02.2014, 21:52

babi5 1

15.12.2014, 09:18

babi5 1

17.12.2014, 15:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si lapte condensat