Tort de pere

de Roda in Torturi, 8 Mai 2009 | 4346 vizualizari

Tort de pere

 

Toate dulciurile cu fructe au priza la membrii familiei mele.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua,
  • 200g.zahar,
  • 50g. faina,
  • 50g. amidon alimentar,
  • 20g. praf de cacao,
  • 1 1/2 pachet praf de copt,
  • 1 cutie compot de pere(850ml.),
  • 500g.mascarpone,
  • 1 praf de vanilie,
  • 4 foi de gelatina sau 12g.gelatina,
  • 400g.frisca,
  • 4 linguri tuica de pere,
  • margarina pentru uns forma de tort;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de pere:

1.Albusurile se bat spuma cu 3 linguri apa rece si se adauga treptat, in ploaie, 130g.zahar, galbenusurile,amidonul alimentar, cacaoa, faina amestecata cu praful de copt si cernute impreuna.
2.Se unge o forma de tort cu diametrul de 26cm. , se pune compozitia si se coace in cuptor preincalzit , la 175*C, timp de 20 minute.Se lasa cel putin 10 minute in forma ca sa se raceasca,apoi se scoate.
3.Se scurg perele din compot.Sucul se pastreaza.Branza mascarpone se amesteca cu restul de zahar , cu praful de vanilie si cu 1 dl. suc din compot.Se bate frisca si cu 1/3 din compozitia de mascarpone se pune la rece, in frigider.Gelatina se topeste conform instructiunilor de pe pachet si se amesteca cu 3 linguri de crema de branza, apoi se incorporeaza in restul de crema , se amesteca cu frisca si se mai tine 10 minute in frigider.Perele se taie in 4.
4.Se taie blatul de tort in doua.In forma de tort, se aseaza primul blat, se stropeste cu 2 linguri tuica de pere,se acopera cu trei sferturi din cantitatea de crema, urmeaza al doilea blat, care se insiropeaza tot cu 2 linguri de tuica de pere si se pune la rece pentru 1 ora. Se scoate inelul formei de tort si se aseaza tortul pe o farfurie.Se orneaza dupa fantezia fiecarei gospodine si se serveste impreuna cu un vin alb sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de pere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

yammy 1

15.05.2009, 17:24

Doamna Roda io nu am vrut sa va jignesc sau chestii de genu', am spus ca ar fi frumos sa punem poza cu preparatele facute de noi
Si nu fac pe detectivul, relax, am facut remaraca respectiva pt ca asa cum a spus si Catalin, majoritatea au muncit,au facut poze pas cu pas...
Weekend placut

Roda 1

15.05.2009, 21:06

Nici-o problema.Am dat uitarii acest episod.Si tie weekend placut!

Rahela Velicu 1

18.06.2021, 12:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

pe 19.07 la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 19.07 la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 19.07 la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

Galuste de cartofi cu prune - Reteta traditionala romaneasca

pe 18.07 la 16:36

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata si portocale