Tort poseta

de angyb in Torturi, 12 Noi 2012 | 1690 vizualizari

 

Ziua de nastere a unei prietene foarte dragi asa ca am vrut sa ii pregatesc ceva special!!!!!

 

INGREDIENTE

3 foi 32/33(ingrediente pt.o foie*3) :

  • 4 oua
  • 1 lingura de apa fierbinte
  • 5 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingura de cacao
  • 1,1/2 lingurita praf de copt

1 foie 32/20:

  • 3 oua
  • 1 lingura de apa fierbinte
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri de faina alba
  • 1 lingura de cacao
  • 1 lingurita de praf de copt

Crema:

  • 400 ml frisca
  • 100 g ciocolata alba
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 250 g mascarpone

Glazura:

  • 200 g ciocolata menaj
  • 100 g unt

Decor:

  • 200 g plastelina de ciocolata(http://www.bucataras.ro/retete/flori-de-ciocolata-28542.html)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort poseta:

Pentru inceput topim cicolata alba pe baie de abur impreuna cu 200 ml de frisca dupa care o dam la rece. Pregatim si budinca conform indicatilor de pe plic si o lasam sa se raceasca.


Foile: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma densa .Adaugam o lingura de apa fierbinte si galbenusurile .Adaugam faina alba si praful de copt amestecand de sus in jos. Coacem foile in cuptor preincalzit la 180 de grade pana cand trec testul cu scobitoarea.


Crema:


Batem spuma 200 ml frisca dupa care adagam crema de ciocolata si continuam sa batem pana cand se ingroasa. adaugam budinca di mascarponele di amestecam bine.


Glazura: Topim pe baie de abur ciocolata menaj impreuna cu untul .


Asamblarea: Pe o hartie de copt desenam forma de poseta si taiem foile mari dupa forma obtinuta ,foia mai mica o taiem dupa sablonul din partea de jos a posetei. trecem la asamblarea tortului: Prima foaie +crema, a doua foaie+crema.foia mica+crema,a treia foie +crema.


Turnam grazura peste tort si il decoram dupa placere.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort poseta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

angyb 1

13.11.2012, 08:50

Mirela,alba zori multumesc

Lau 1

13.11.2012, 22:49

fain

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 13:55

iai pus si machiaju in poseta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Tort de portocale