Tort de cappucino si ciocolata alba

de mihasara in Torturi, 13 Mar 2013 | 3691 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 3 oua mari
  • 50 ml lapte
  • 175 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 6 lg cafea fierbinte
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Crema:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 gr frisca lichida
  • 1 lingura cafea tare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cappucino si ciocolata alba:

In primul rand toate ingredientele trebuie sa aiba aceeasi temperatura.


Incalzim cuptorul la 180 de grade.


Mixam untul cu zaharul pana devine cremos.


Adaugam ouale si mixam dupa fiecare cate un minut.


Amestecam intr-un vas separat cacaoa, praful de copt, sare si scortisoara.


Punem jumatate din compozitia de faina peste cea de oua si unt si amestecam usor.


Turnam laptele si amestecam usor dupa care adaugam si restul de faina.


La final adaugam si cafeaua-6 linguri si amestecam.


De preferat ar fi sa coacem blatul in doua forme cu diametrul de 17cm, eu asa am facut.


Impartim compozitia in cele doua tavi tapetate pe fund cu hartie de copt iar pe laterale unse cu unt si tapetate cu cacao.


Coacem cam 25-30 de minute.


La 25 de minute facem proba cu scobitoare si daca mai e nevoie mai lasam in cuptor.


Le lasam sa sa receasca 10 minute in tavi dupa care le scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca bine.


Intre timp ne ocupam si de crema mai ales ca trebuie sa stea la congelator cel putin jumatate de ora.


Punem intr-un vas la bain marie 100ml frisca lichida si adaugam ciocolata si lasam pana se topeste ciocolata iar compozitia este omogena, o luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie.


O lasam la racit, dupa care o punem la rece pentru cel putin 30 de minute.


Mixam restul de frisca cu jumatate de lingurita de zahar vanilat.


Scoatem crema din congelator si o mixam foarte bine, apoi adaugam frisca putin cate putin si lingura de cafea.


Punem primul blat pe un platou, adaugam jumatate din crema, punem si cel de al doilea blat si retul de crema.


Inainte de servire presaram peste stratul de crema, cacao si scortisoara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cappucino si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

danakarin 1

14.03.2013, 07:21

Frumos!

mamaieelena 1

14.03.2013, 18:38

place

babi5 1

27.08.2013, 12:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu