Tort Diplomat cu mascarpone

de madi_marin in Torturi, 26 Aug 2010 | 13790 vizualizari

 

Episodul 4 al serialului ,,Torturi cadou,,.

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri cu faina
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
Crema diplomat:
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • 500 g mascarpone
  • 4 galbenusuri
  • 150 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 2 conserve mici cocktail de fructe
  • 6 pliculete gelatina
Ornat:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 conserva mica de piersici jumatati
  • 2 kiwi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat cu mascarpone:

Se prepara intai blatul: se bat ouale foarte bine cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga esenta de vanilie si faina cernuta si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizarea completa. Se tapeteaza tava cu fund detasabil cu diametrul de 26 cm cu hartie de copt unsa cu putin unt , apoi se toarna compozitia pentru blat si se coace cam 15-20 de minute. Se scoate din forma si se lasa la racit.


Crema diplomat: se freaca galbenusurile cu zaharul la bain marie, apoi se adauga laptele si ciocolata albasi se amesteca totul pana se obtine o crema nu foarte groasa. Gelatina se pune la inmuiat in siropul de la conserve plus 100 ml apa, apoi se pune la foc mic pana se dizolva, dar fara sa se fiarba. Se pune la racit. Frisca se bate spuma tare.


Intr-un vas incapator se pun crema mascarpone, frisca batuta, gelatina si amestecul de galbenusuri si ciocolata. Se omogenizeaza totul foarte bine cu mixerul.


Tava in care am copt blatul se tapeteaza cu folie de plastic, se toarna jumatate din compozitia de crema, se pun deasupra fructele dintr-o conserva, apoi se pun cealalta jumatate de crema si cealalta conserva de fructe. Deasupra se pune blatul si se acopera cu folie. Se lasa la rece cam 3 ore. Se orneaza cu frisca batuta si cu fructe.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

madi_marin 1

28.08.2010, 08:57

Sylvia, Corina.....multumesc ....

adasev12 1

29.08.2010, 21:31

super...duminica viitoare am sa-l incerc si eu...10 cu steluta

madi_marin 1

30.08.2010, 10:32

adasev...incearca-l cu incredere....e simplu de facut si e foarte bun....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Tiramisu