Tort stelist

de laura_n in Torturi, 16 Iun 2012 | 2123 vizualizari

 

Sper sa nu supar "cainii" adversari ai echipei Steaua, dar tortul acesta este cu dedicatie pt un stelist :)))

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 20 lg faina
  • 20 lg zahar
  • esenta vanilie
  • 6 lg cacao
  • crema
  • 10 galbenusuri
  • 10 lg zahar
  • 10 lg faina
  • 1 l lapte dulce
  • 300 gr ciocolata neagra
  • 200 gr ciocolata alba
  • 100 gr stafide
  • 100 gr nuca cocos
  • pasta zahar
  • colorant
  • 200 gr nuca cocos (pt decor)
  • esenta rom
  • un pachet unt nesarat
  • 100 gr zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort stelist:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt dreptunghiulara si se coace la foc mediu cam 50min.


Crema:


se bat galbenusurile si zahar pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam faina si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Se desface compozitia cu lapte si se pune la bain marie, se amesteca pana se obtine o budinca. Se imparte crema in doua vase,in unul punem ciocolata neagra, in celalalt punem ciocolata alba si amestecam energic pana se topeste ciocolata. In vasul cu crema de cioco neagra,punem stafidele si esenta rom si amestecam bine. In vasul cu crema de cioco alba, punem nuca de cocos si esenta de vanilie si amestecam bine.


Facem un sirop pt blat din zahar si apa si fierbem pana se topeste zaharul.


Asteptam sa se raceasca toate, apoi taiem blatul pe orizontala in 3 straturi. Insiropam blaturile, punem crema de cioco neagra, apoi alt strat de blat, crema de cioco alba, si la sfarsit ultimul strat de blat.


Dam la rece cateva ore ca sa se aseze tortul.


Facem o spuma de unt din unt si zahar pudra si mixam bine cu mixerul cam 15 min, dupa care imbracam tortul si il dam iar la rece.


Nuca de cocos sepune intr-un bol, se adauga colorant alimentar verde, cateva picaturi si se amesteca pana se uniformizeaza.


Tortul se imbraca in pasta de zahar si se orneaza deasupra cu nuca de cocos.


Este ceva de munca la el, dar este un tort delicios.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort stelist" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

laura_n 1

17.06.2012, 10:50

multumesc Elena

Rocsi 1

17.06.2012, 13:04

Foarte frumos l-ai pregatit!

laura_n 1

17.06.2012, 13:47

multumesc, rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu jeleu de capsuni si crema de vanilie