Tort stelist

de laura_n in Torturi, 16 Iun 2012 | 2793 vizualizari

 

Sper sa nu supar "cainii" adversari ai echipei Steaua, dar tortul acesta este cu dedicatie pt un stelist :)))

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 20 lg faina
  • 20 lg zahar
  • esenta vanilie
  • 6 lg cacao
  • crema
  • 10 galbenusuri
  • 10 lg zahar
  • 10 lg faina
  • 1 l lapte dulce
  • 300 gr ciocolata neagra
  • 200 gr ciocolata alba
  • 100 gr stafide
  • 100 gr nuca cocos
  • pasta zahar
  • colorant
  • 200 gr nuca cocos (pt decor)
  • esenta rom
  • un pachet unt nesarat
  • 100 gr zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort stelist:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt dreptunghiulara si se coace la foc mediu cam 50min.


Crema:


se bat galbenusurile si zahar pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam faina si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Se desface compozitia cu lapte si se pune la bain marie, se amesteca pana se obtine o budinca. Se imparte crema in doua vase,in unul punem ciocolata neagra, in celalalt punem ciocolata alba si amestecam energic pana se topeste ciocolata. In vasul cu crema de cioco neagra,punem stafidele si esenta rom si amestecam bine. In vasul cu crema de cioco alba, punem nuca de cocos si esenta de vanilie si amestecam bine.


Facem un sirop pt blat din zahar si apa si fierbem pana se topeste zaharul.


Asteptam sa se raceasca toate, apoi taiem blatul pe orizontala in 3 straturi. Insiropam blaturile, punem crema de cioco neagra, apoi alt strat de blat, crema de cioco alba, si la sfarsit ultimul strat de blat.


Dam la rece cateva ore ca sa se aseze tortul.


Facem o spuma de unt din unt si zahar pudra si mixam bine cu mixerul cam 15 min, dupa care imbracam tortul si il dam iar la rece.


Nuca de cocos sepune intr-un bol, se adauga colorant alimentar verde, cateva picaturi si se amesteca pana se uniformizeaza.


Tortul se imbraca in pasta de zahar si se orneaza deasupra cu nuca de cocos.


Este ceva de munca la el, dar este un tort delicios.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort stelist" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

laura_n 1

17.06.2012, 10:50

multumesc Elena

Rocsi 1

17.06.2012, 13:04

Foarte frumos l-ai pregatit!

laura_n 1

17.06.2012, 13:47

multumesc, rocsi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte basarabene (”foioase”) de post, cu cartofi, ceapă verde și mărar

de RODIMUR 5

ieri la 22:53

Mamaliguta cu busuioc si parmezan preparata la wok

ieri la 21:36

Mancare de cartofi cu afumatura de porc la multicooker crock pot express

de Adi 4

ieri la 20:41

Tort de post Excelent

de RODIMUR 5

ieri la 17:23

RETETA RECOMANDATA
Cupola ninsa de ciocolata