Tort cu nuca de cocos

de Dulceatadetrandafiri in Torturi, 16 Mai 2011 | 3633 vizualizari

 

Tare dragi imi sunt retetele scrise de mana pe un colt de foaie si pastrate bine, ani de-a randul, pitite intre copertile vreunei carti de bucate. Coltul acela de hartie poarta intotdeauna cu el o poveste. Multumesc! ;)

 

INGREDIENTE

  • (pentru o tava cu diametrul de 26 cm)
  • Blat:
  • 4 oua
  • 300 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 100 gr nuci
  • 10 linguri apa fiarta
  • 1 plic de praf de copt
  • Crema:
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 gr unt la temperatura camerei (preferabil unul nemtesc, de foarte buna calitate, 82%)
  • 50-70 gr nuca de cocos
  • zeama de la o jumatate de lamaie (dupa gust poti sa mai adaugi)
  • Pentru ornat:
  • fructe, nuci pisate.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca de cocos:

Pentru blat, freci galbenusurile cu zaharul, apoi adaugi rand pe rand cate o lingura de apa fiarta. Adaugi faina amestecata inainte cu praful de copt si nucile pisate. Albusurile le bati spuma si le inglobezi incet cu o spatula in compozitie. Torni in tava unsa si tapetata cu faina si lasi la cuptor la 180 de grade 40 min.



Intre timp te poti ocupa de crema. Laptele il pui la fiert cu cele doua linguri de amidon (la inceput o sa fie foarte lichid insa se va ingrosa brusc dupa cateva minute), amestecand continuu pana se obtine consistenta dorita (ca o budinca foarte groasa). Lasi la o parte sa se racoreasca.



Untul il freci cu zaharul, adaugi laptele cu amidon, nuca de cocos, zeama de lamaie si amesteci bine. Lasi crema la frigider cam ora sau pana devine tartinabila. Blatul il lasi sa se raceasca pe un gratar, apoi il tai pe jumate, obtinand doua blaturi. Un sfert din crema o pui intre blaturi iar cu restul imbraci intreg tortul. Presari nuca pisata si ornezi cu fructe. In servesti rece, este mult mai gustos dupa ce a petrecut cateva ore la frigider. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

ionela2682 1

17.05.2011, 10:59

Direct la favorite1

mimmi 1

17.05.2011, 21:20

Ce bine arata cu fructele alea pe el

gaby_gabytza 1

23.08.2011, 13:11

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!