Tort de ciocolata alba cu banana

de laylalala in Torturi, 4 Iul 2010 | 3373 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 6 oua, separate
  • 150 gr zahar 
  • 2 lingurite zahar vanilat bourbon
  • 100 gr ciocolata alba, topita
  • 50 ml lapte
  • 180 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 ml lichior de ciocolata

Pentru umplutura

  • 4 banane
  • 4-6 linguri sirop de caramel
  • 200 ml frisca lichida, batuta
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata alba cu banana:

Inainte cu o zi de preparare, pune bananele la congelator, iar urmatoarea zi scoate-le cu cateva ore inainte de a face umplutura pentru a se decongela si a se inmuia.

Pentru blat incinge cuptorul la 180°C apoi unge cu grasime si tapeteaza cu faina forma de tort dorita.

Bate albusurile cu un praf de sare.Separat bate galbenusurile cu cele doua feluri de zahar.Adauga ciocolata alba topita si laptele apoi amesteca.Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.In final inglobeaza albusurile spuma, toarna compozitia obtinuta in forma pregatita si da totul la copt 35-45 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca, taie-l in jumatate pe orizontala apoi insiropeaza-l cu 70 ml lichior de ciocolata.

Pentru umplutura, decojeste bananele decongelate apoi paseaza-le impreuna cu 30 ml lichior de ciocolata ramas pana cand se obtine o pasta omogena.

Pentru asamblare, aseaza un blat pe o farfurie.Unge blatul cu pasta de banana cu lichior apoi stropeste bananele cu 5-6 linguri sirop de caramel.Aseaza deasupra blatul ramas.Decoreaza tortul cu frisca batuta si sirop de caramel apoi da-l la rece pana la momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata alba cu banana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

andreea_angelo 1

03.12.2012, 17:05

roxana_simona 1

26.07.2013, 13:19

Krystyan Trendy 1

07.11.2013, 12:18

ce frumusete

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata alba si frisca