Bombite cu cirese

de oana_pisicutza16 in Prajituri, 15 Apr 2012 | 2199 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti simpli
  • O cana de nuca macinata
  • 2 fiole esenta de rom
  • 100 g unt sau margarina
  • 4 linguri de cacao
  • O cana de zahar
  • O cana de apa
  • 2 liguri nuca de cocos
  • Cirese din compot
  • Un paharel de visinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bombite cu cirese:

· Se scot samburii de la cirese si se lasa ciresele in visinata


· Se dau biscuitii si nuca prin masina de tocat


· Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se da un clocot


· Se lasa sa se raceasca putin


· Intr-un bol se pun biscuitii si nuca macinata, margarina, nuca de cocos, esenta de rom si se toarna peste ele siropul si putina visinata


· Se amesteca bine pana devine o pasta groasa(nu sfaramicioasa)


· Se ia compozitie si se formeaza bilute de marimea unei nuci, in mijloc se pune cate o cireasa


· Se tavalesc bombitele prin nuca de cocos si se dau la rece

 

TIPS-URI

1

Daca compozitia de bilute este prea moale se mai pun biscuiti; Daca este prea legata se mai adauga sirop

2

Daca nu aveti cirese la mijloc, puteti pune alune sau migdale

Daca ti-a placut reteta noastra "Bombite cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

oana_pisicutza16 1

17.04.2012, 13:25

ma bucur ca iti place Diana

mamaieelena 1

17.04.2012, 19:52

arata bine

oana_pisicutza16 1

17.04.2012, 20:50

multumesc elena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca