Tort Alb-Negru

de oana_pisicutza16 in Torturi, 14 Apr 2012 | 6125 vizualizari

 

Tortul l-am facut pentru un baietel mulatru:D

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 2 linguri de apa
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 linguri de cacao
  • Crema : (ingredientele se impart in doua pentru cele doua creme)
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 300 ml frisca
  • 100g cioco neagra
  • 100g cioco alba
  • O jumatate de plic de gelatina
  • Jeleu:
  • 200 g capsuni
  • 50g zahar
  • 5g gelatina
  • Pt ornat:
  • 200 ml frisca
  • Ciocolata neagra rasa
  • Ciocolata alba rasa
  • Fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Alb-Negru:

Blat:


Se bate albusul spuma cu zaharul


Dupa care se adauga apa, cacaua, galbenusurile si faina


Se lasa la cuptorul bine incins si se testeaza cu scobitoarea


Crema alba:


Se pune 1 ou cu 2 linguri de zahar pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa, apoi se lasa la rece


Jumatate din gelatina se inmoaie cu un pic de apa calda


150 ml de frisca se bate tare, peste care se adauga ouale, zaharul, ciocolata alba topita si gelatina


Crema neagra


Se face acelasi lucru ca si la crema alba


Jeleu:


Capsunile se piseaza si se amesteca pe foc cu zaharul


Dupa care se adauga si gelatina


Se lasa putin sa se raceasaca si se poate pune peste crema


Blatul se taie in 3, se pune o foaie in tava in care s-a copt blatul


Se insiropeaza cu 50 gr zahar caramelizat in 150 ml apa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Alb-Negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

oana_pisicutza16 1

17.04.2012, 15:43

multumesc diana

anomisana 1

15.07.2012, 16:38

Foarte frumos si probabil si gustos. Fara cuvinte, doar felicitari.

oana_pisicutza16 1

15.07.2012, 23:03

multumesc mult anomisana:*

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort de nuca