Tort cu zmeura si iaurt

de Toamna07 in Torturi, 8 Iul 2012 | 12216 vizualizari

 

Tortul acesta , ca idee, l-am prins de la Miha si l-am modificat dupa gustul meu !
Este un tort usor si delicios, in adevaratul sens al cuvantului .

 

INGREDIENTE

Ingrediente :

  • 600 g iaurt gras 10% grasime
  • 200 ml.smantana pentru frisca
  • 200 ml. frisca batuta
  • 200 g ciocolata alba de buna calitate
  • 700 g zmeura
  • 1 pachet cu piscoturi
  • 20 g gelatina
  • sirop de zahar sau compot pentru insiropat piscoturile
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura si iaurt:

Mod de preparare :



Punem gelatina sa se inmoaie, intr-o cana cu cateva linguri de apa rece.

Topim ciocolata pe foc mic impreuna cu smanatana pentru frisca ; nu lasam sa fiarba.

Cand se mai raceste un pic o amestecam cu gelatina si omogenizam bine.

Dam la frigider, pentru o ora ,sa se ingroase.

Scoatem crema de ciocolata si o mixam .Adaugam iaurtul si amestecam bine.

Oprim zmeura pentru ornat (cata dorim) si restul o incorporam in compozitie, amestecand usor cu o paleta.

Tapetam cu folie alimentara o cratita(forma) cu diametrul de 21 cm si incepem sa punem piscoturile, trase usor prin sirop,pe fundul formei formand un blat si un gard de jur imprejurul cratitei .

Turnam compozitia in mijlocul piscoturilor .Acoperim cu folie si dam la frigider pana a doua zi.

Ridicam tortul cu ajutorul foliei de sub el ,il asezam pe un platou si indepartam usor folia alimentara .

Ungem suprafata tortului cu frisca si ornam cu zmeura .



Crema va umple cam 3/4 din inaltimea piscoturilor iar diferenta ,pana la varful piscoturilor, se va completa cu frisca si zmeura,la final.



Ce poate rasfata papilele gustative mai mult decat o bucatica din tortul acesta delicios si racoros,de vara ?:)



Pofta buna si profitati de fructele acestui sezon bogat !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Alexandra Burz 1

07.01.2014, 08:34

RamonaMaria 1

11.02.2017, 01:56

RamonaMaria 1

11.02.2017, 01:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata